Cîțu și cu Barna sunt pe contra: "Guvernarea nu are de suferit prin campania din PNL. Cifrele sunt foarte bune!"

Postat la: 24.07.2021 - 13:46

Premierul Florin Cîțu dă asigurări că guvernarea nu are de suferit în urma scandalurilor din PNL la alegerile pentru structurile de conducere, așa cum a declarat vicepremierul Dan Barna (USR PLUS).

„PNL o să fie mult mai puternic după aceste alegeri. Veţi vedea că începând cu 26 septembrie lucrurile se vor linişti şi asta trebuie să-i asigurăm pe români că guvernarea nu are de suferit după această campanie, guvernarea merge mai departe, rezultatele sunt foarte bune, aţi văzut şi cifrele, rectificarea bugetară o să fie pozitivă, nu-mi aduc aminte ca o rectificare să fie pozitivă în ultimii 30 de ani", a spus Cîţu, înaintea Comitetului de coordonare al PNL Bucureşti, în cadrul căruia va fi aleasă conducerea filialei.

Despre afirmaţiile lui Dan Barna că alegerile din PNL afectează reformele, premierul a dat vina pe Parlament: „Reformele în ceea ce priveşte Guvernul de fiecare dată când a trebuit să fie luate decizii le-am luat şi le-am dus în Parlament. În Parlament, unde şi domnul Barna, şi grupul USR USR există, lucrurile nu prea înaintează. Eu am fost cel care am atras atenţia acum o lună de zile că lucrurile sunt încetinite în Parlament, vom vedea care e soluţia. Am spus atunci că s-ar putea să guvernăm prin ordonanţe de urgenţă dacă în Parlament nu se mişcă lucrurile foarte bine".

Vicepremierul Dan Barna susține că lupta internă din cadrul PNL afectează activitatea Guvernului: „O afectează în sensul că multe dintre reformele pe care ni le-am propus în această primă parte au fost amânate după Congresul PNL, cel mai bun exemplu sunt pensiile speciale ale primarilor, despre care s-a spus foarte clar până după Congres acest subiect nu va putea fi discutat din punct de vedere al partenerului de coaliţie. Este un exemplu de situaţie care afectează nişte măsuri pe care le-au asumat în programul de guvernare", a declarat, vineri, Dan Barna.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu