Cum au ajuns USR și UDMR să se coalizeze împotriva lui Florin Cîțu pe motive de vaccinare obligatorie!

Postat la: 28.07.2021 - 22:29

Vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor au susținut în coaliție ca personalul medical să fie vaccinat obligatoriu, iar românii vaccinați să fie răsplătiți într-un fel de guvern, spre deosebire de persoanele care nu vor să se vaccineze. Premierul Florin Cîțu s-a opus categoric.

Ședința coaliției din această săptămâna a dus la formarea unui tandem neașteptat: USR PLUS - UDMR. Ambele formațiuni au susținut trei lucuri importante:

1. Medicii să fie vaccinați obligatoriu, pentru a preveni un nou colaps al sistemului medical în cazul - foarte probabil- în care România va fi lovită de valul 4 al pandemiei.

2. Românii vaccinați să aibă mai multe drepturi decât cei nevaccinați - Dan Barna a propus ca persoanele nevaccinate să nu poată merge în Weekend la mall. Prin urmare, mulți ar alege să se vaccineze doar pentru a merge în Weekend la shopping, potrivit lui Dan Barna.

3.Guvernul să organizeze tombole cu premii, mai ales în mediul rural, pentru a resuscita campania de vaccinare. În acest sens, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avertizat că valul patru este iminent și va face ravagii dacă vaccinarea nu va fi accelerată, susțin sursele citate.

Premierul Florin Cîțu nu a fost prezent la ședința coaliției, pentru a evita întâlnirea cu Ludovic Orban, însă de la guvern le-a transmis liderilor USR și UDMR că respinge, de principiu, toate cele trei puncte. Ar fi de acord doar cu tombola, cu condiția să implice costuri reduse. Nici Ludovic Orban nu a fost de acord cu vaccinarea obligatorie a medicilor și cu diferențierea între vaccinați și nevaccinați.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu