De la SRI, în Parlament - Consilierul lui Hellvig, loc eligibil pe listele PNL

Postat la: 20.10.2020 - 10:10

Filiala PNL Ilfov a decis să nu-l mai susțină pe Marian Petrache pe listele partidului la alegerile parlamentare, deși acesta trebuia să fie cap de listă la Senat. În schimb, pe un loc eligibil la Camera Deputaţilor a intrat fostul şef de cabinet al lui Eduard Hellvig, directorul SRI, pe care îl urmează de când actualul șef al SRI era ministrul al Dezvoltării.

Filiala PNL Ilfov a anunţat duminică numele candidaţilor pe locurile eligibile. La Senat, pe primul loc se află Nicoleta Pauliuc, iar la Camera Deputaţilor cele două locuri considerate eligibile sunt ocupate de Daniel Gheorghe şi George Tuţă.

"Absolvent de ASE, specialist în management economic, cu studii de comunicare și diplomație. A lucrat încă din studenție, acumulând o experiență profesională în multiple domenii, atât în zona privată, cât și în cea de administrație publică (a fost consilier politic la nivel de ministru, parlamentar și de europarlamentar). Timp de trei ani, a activat și în domeniul militar. Activitatea politică în PNL a început-o cu 15 ani în urmă, îndeplinind și funcția de secretar general adjunct al partidului pentru trei ani. El este exponentul unei generații de tineri care intră în politică după mulți ani de experiențe diverse. În viitorul mandat, se va preocupa de digitalizare, de protecția mediului și de creșterea gradului de occidentalizare a României, dar cu accentuarea atuurilor naționale." - este prezentarea făcută de PNL lui George Tuţă.

Ce nu se spune explicit este că activitatea "în domeniul militar" a lui George Tuţă se referă la faptul că acesta a fost şeful de cabinet al directorului SRI, Eduard Hellvig. George Tuță deține firma Power Sense Limited SRL, care figurează drept prestator de servicii pentru doi europarlamentari PNL: Rareș Bogdan și Dan Motreanu. Power Sense Limited a fost înființată în august 2019 și se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu