Diana Șoșoacă îl critică în termeni duri pe Raed Arafat: "A primit ordin din Iordania să-și schimbe discursul"

Postat la: 11.04.2021 - 09:42

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a observat cum autoritățile se comportă mai permisiv cu oamenii, în special în urma protestelor de stradă din ultimele zile. Ea îl critică pe Raed Arafat, șeful DSU, și îl acuză că a primit ordine tocmai din Iordania pentru a relaxa măsurile de sărbători.

„Au lăsat-o puțin mai ușor cu toate restricțiile. Au început să spună că ne dau ei voie să mergem de Paște și că respectă Ramadanul. Pe bune? Anul trecut nu au respectat nimic. Se pare că domnul Arafat a primit ordin să-și schimbe discursul și a primit ordin din Iordania să respecte Ramadanul? Pe bune? Nici noi, nici musulmanii, nu avem nevoie să ne dea nouă voie cineva să mergem să ne exteriorizăm și manifestăm credința religioasă. Acest lucru ni-l dă Dumnezeu, indiferent ce nume poartă, și Constituția României. Constituția garantează și spune foarte clar că nu poate fi restrâns în niciun mod acest drept. Iar cultele sunt independente.

Apoi s-a renunțat după toată lupta, în primul rând a mea, asta trebuie văzută în toate intervențiile mele, că a fost o luptă de peste 7 luni de zile împotriva unui sistem care a ucis cu sânge rece oameni și care i-a aruncat ca pe niște câini striviți de mașini în niște saci și apoi aruncați în niște gropi. Fără să aibă posibilitatea să aibă acces la acea slujbă și ritual religios. Inclusiv după ce am arătat acel sac cum arată și l-am dat oamneilor să vadă cum arată, atunci au luat oamenii atitudine și au ieșit în stradă. A fost și înmormântarea doamnei Catanga, care a surescitat efectiv o nervozitate inadmisibilă", a spus Diana Șoșoacă, la postul de televiziune România TV.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu