Explodeaza un nou scandal in Coalitie la Primăria Capitalei. Nicușor Dan si USR PLUS mai primesc o lovitură din partea PNL

Postat la: 03.03.2021 - 16:00

Tensiunile dintre PNL, USR-PLUS și Nicușor Dan sunt din ce în mai acerbe, în Primăria Capitalei. Consilierii generali ai PNL refuză să susțină varianta propusă de Nicușor Dan a unui audit în cadrul Primăriei Capitalei. Aceștia arată că în forma propusă de primarul general, auditul n-ar fi legal și aplicabil, tocmai de aceea își doresc o nouă discuție pe această temă.

"PNL susține un audit complet al Primăriei Generale, legal și aplicabil! Trebuie verificat tot după administrația PSD! O intenție bună, corectă și necesară pe care consilierii generali o susțin dar o doresc aplicabilă și legală. Primarul General nu trebuie vulnerabilizat în acest proces. Banii publici cheltuiți pentru audit trebuie să ducă la rezultate concrete pentru a nu fi imputați primarului.

Bucureștenii au votat PNL București pentru seriozitate. Propunerile noastre de îmbunătățire au fost comunicate Primarului General pentru îmbunățirea proiectului de Hotărâre de Consiliu General privind contractarea unor servicii conexe în baza Standardelor Internaționale de Servicii Conexe ISRS 4400, cu privire la analizarea modului în care au fost utilizate resursele financiare, precum și cu privire la eficiența utilizării resurselor umane pentru perioada 01. 01. 2017 - 31. 12. 2020 de către aparatul de specialitate și entitățile din subordinea Primarului General al Municipiului Bucuresti, precum și de către entitățile din subordinea

Consiliului General al Municipiului București:

1. Proiectul nu are precizată durata de realizare a audit-ului nici în general nici pe componentele sale.

2. Proiectul nu conține obiective clare din care să rezulte ce anume se evaluează în cadrul Primăriei. Din cele câteva mențiuni reținem și punctăm următoarele aspecte relevante:

- Proiectul vorbește de audit la companiile deținute de CGMB, context în care trebuie precizat cadrul legal în baza căruia apreciați că Primăria și nu companiile (prin AGA/CA) pot contracta audit pentru fiecare dintre companii.

- Se menționează că se vor verifica toate achizițiile publice pe durata a 4 ani, fără precizarea volumului de dosare ce urmează a se evalua și fără să ofere posibilitatea verificării doar a achizițiilor de peste un anumit prag.

- Mențiunea privind obiectivul de evaluare a "urbanismului și a construcțiilor" nu explică ce anume se va evalua.

3. Proiectul nu are estimare bugetară și nici acoperire în buget.

Grupul consilierilor generali ai Partidului Național Liberal își exprimă totala disponibilitate pentru îmbunătățirea textului inițial propus, astfel încât el să respecte atât criterii de legalitate cât și de eficiență, iar fondurile publice alocate pentru acest proiect să ducă, cu adevărat, la rezultatele scontate. Contrapunerea făcută - de a vota "de principiu" o hotărâre, urmând să se elaboreze una serioasă, ulterioară nu este compatibilă cu modul de lucru al PNL. Hotărârile "de principiu" au fost folosite timp de 4 ani de administrația Firea-PSD. "De principiu" s-au înființat și companiile municipale, decizie care ne va costa pe noi, bucureștenii, enorm de mult.

Chiar dacă am fost jigniți în ultimele zile sub pretextul că urmărim să acoperim vreo neregulă a fostei administrații PSD, apreciem acest radicalism ca fiind de natură să ne intimideze. Dorim să se voteze un proiect bun, legal, aplicabil.

Dincolo de entuziasm și bune intenții avem obligația de a fi judicioși și eficienți. Intențiile grupului de consilieri generali PNL coincid cu cele ale partenerilor noștri din alianța USR-Plus și cu intențiile Primarului General. Este important, în viziunea noastră, ca proiectul sau proiectele care vizează auditurile necesare să respecte legea și să nu prezinte vulnerabilități predictibile (având în vedere precedentele existente deja în domeniu și cadrul legal în vigoare).

Consilierii generali PNL și-au exprimat totala disponibilitate pentru a colabora cu partenerii pentru îmbunătățirea proiectului în vederea votării. Până acum, întâlnirile programate și la care ne pregăteam să participăm au fost anulate.", arată PNL București.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu