Finul lui Dragnea care i-a pus mâna pe fund Principesei Maria candidează din partea PER: Anterior plecase de la PSD la PNL, dar a revenit la social democrați

Postat la: 25.10.2020 - 07:52

Senatorul Emanoil Savin, fost primar al staţiunii Buşteni, candidează la alegerile parlamentare din decembrie din partea Partidului Ecologist Român (PER), el deschizând lista partidului în Prahova pentru Camera Deputaţilor.

El este finul liderului PSD, Liviu Dragnea, și este implicat în multe afaceri controversate. Potrivit datelor afişate de Biroul Electoral Judeţean, (BEJ), locul al doilea pe listă este ocupat de fostul deputat Gabriela Lola Anghel, care a mai fost deputat în legislatura 2012-2016, fiind aleasă pe listele PP-DD. Emanoil Savin a fost ales senator în 2016 din partea PSD, partid pe care l-a părăsit, devenind senator neafiliat. Ulterior, el s-a afiliat grupului PNL, pe care l-a părăsit la scurt timp, anunţând ulterior că trece la grupul parlamentar al PSD.

În vremea când era primar PSD în Bușteni a fost surprins de Ziua Națională cu mâna pe fundul Principesei Maria, fiica cea mai mică a Regelui MIhai. Evenimentul a avut loc când trenul regal a ajuns la Bușteni. Emanoil Savin este implicat în afacerea Castelului Cantacuzino din Bușteni ajuns în proprietatea unor autrieci cu legături în Rusia, dar și un rus. Mai precis austriacul Kurt Neuschitzer și soţia acestuia, de origine rusă. Prin soția rusă a neamțului artişti importanţi ai Teatrului Bolshoi din Moscova au fost aduși la Bușteni. Martyanov Vitaly, cetățean rus, deține 30,94% din afacere.

Prin afacerea Cantacuzino familia austriaco-rusă și rusul care dețin controlul afacerii au pus mâna și pe o suprafaţă de 1,5 hectare de parc și pădure lângă castel. Un dosar al afacerii este la DNA, dar acesta este ținut deocamdată la sertar.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu