George Stângă, președintele PNL Galați, solicită demiterea conducerii Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei"!

Postat la: 26.10.2023 - 14:17

Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, solicită Consiliului Județean Galați să demită conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei" din Galați, cel care se află din nou în centrul atenției, de data aceasta din cauza acreditării slabe cu „încredere redusă".

După o serie de incidente grave, inclusiv cazuri de medici trimiși în judecată pentru ucidere din culpă și pacienți care au decedat în condiții suspecte, acum spitalul se confruntă cu o nouă problemă majoră.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Galați a fost acreditat "cu încredere redusă", în urma punctajului slab obținut în procesul de evaluare. În România există şase categorii de acreditare, iar spitalul din Galați se încadrează în categoria IV. Spre deosebire de spitalul județean Galați, condus de apropiații domnului Costel Fotea, Spitalul Orășenesc Ineu a obținut acreditarea pentru categoria a II-a!
„Este de neacceptat ca un spital orășenesc să primească un punctaj superior spitalului județean Galați!", a spus președintele liberalilor gălățeni.
George Stângă arată că actuala conducere a Spitalului Județean Galați susține că „toate aceste neconformități care au fost identificate la spitalul județean pun în pericol sănătatea pacienților și compromit încrederea publicului în sistemul de sănătate din Galați".
Prin urmare, liderul PNL Galați solicită Consiliului Județean Galați „să ia măsuri împotriva acestui management defectuos, care se oglindește în special în pierderea de vieți omenești. Solicit domnului Fotea să ia decizia de a demite întregul aparat de conducere al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei" din Galați cu scopul explicit de a proteja viața și sănătatea pacienților. Viața și sănătatea pacienților nu trebuie să fie puse în pericol din cauza intereselor de partid și a incompetenței!"

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu