George Stângă, seful PNL Galați: "Este inadmisibil ca un management defectuos al Spitalului Județean să ducă la situaţii tragice!"

Postat la: 25.11.2020 - 15:55

Senatorul George Stângă, presedintele filialei PNL Galați, a trimis o scrisoare deschisa adresată Preşedintelui Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea, pe care o redam in cele ce urmeaza:

"În contextul pandemic în care ne aflăm, Spitalul Judeţean Galaţi, cel mai mare spital din regiune, la care apelează nu doar gălăţenii, ci şi locuitorii din toată zona de sud-est a României, trebuie să fie un real suport în lupta anti-Covid, să protejeze sănătatea şi viaţa oamenilor care apelează cu încredere la serviciile sale medicale.

Nu ne putem permite ca managementul defectuos să fie cauza periclitării sănătăţii pacienţilor şi pierderilor de vieţi, pe altarul ambiţiilor politice care influenţează deciziile administrative ale acestei unităţi medicale. Spitalul Judeţean este, pentru a doua oară, focar de Covid. Aproape 100 de cadre medicale sunt infectate si în pericol. Trei secţii sunt închise pentru dezinfecţie şi pacienţii relocati. Sunt lucruri pe care, în mod sigur, le stiţi si dumneavoastră, care vă îngrijorează şi care reprezintă o ameninţare la adresa sănătăţii publice. Sunt zeci de pacienţi, cu afecţiuni grave, care aşteaptă testarea in curtea spitalului, în condiţii care le pot pune viaţa în pericol.

Mulţi dintre noi avem pe cineva internat în Spitalul Judeţean, unii am avut şi am pierdut pe cineva drag, drept pentru care vă solicităm să acordaţi atenţie maximă şi cât mai urgent situaţiei create. Faptul că menţineţi la conducerea spitalului un manager care şi-a dovedit deja incompetenţa în gestionarea crizei, a cărui demisie a fost cerută inclusiv de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, poate fi considerată dovadă de nepăsare faţă de sănătatea gălăţenilor sau chiar un act de rea-voinţă.

Este inadmisibil să permiteţi unui management defectuos să ducă la situaţii tragice pentru gălăţeni. Este de datoria dumneavoastră să tranşaţi, eficient și cu maximă urgenţă, situaţia în care se află spitalul din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi, să puneţi pe primul loc sănătatea gălăţenilor şi nu interesele politice ale PSD.

Solicităm, din nou, demisia managerului Alina Dobrea, care este depăşită de situaţie, pentru că declaraţia dumneavoastră "Sănătatea este prioritatea mea!" să nu fie doar un slogan electoral.

Preşedintele PNL - Galati, Senator George Stângă"

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu