Grindeanu: Cât mai trebuie un craiovean, sau un timişorean, sau un clujean sau un ieşean, să accepte ca din banii tuturor să subvenţioneze transportul Bucureştiului?

Postat la: 22.07.2022 - 08:15

Ministrul Sorin Grindeanu a declarat, joi, despre situaţia de la Metrorex, că periodic, se vine din partea acestei companii, în primul rând la Ministerul Transporturilor şi după aceea la Guvern, că vor bani, şi că soluţia este să se vină cu bani de la buget, însă această situaţie trebuie să înceteze. Ministrul a arătat că a declanşat deja Ordonanţa 109 privind guvernanţa corporativă pentru selectarea unor noi manageri la aceste companii.

"Periodic, se vine din partea Metrorex, la Guvern, în primul rând la Ministerul Transporturilor şi după aceea la Guvern, vrem bani. Asta se întâmplă şi când se face bugetul, la începutul sau la sfârşitul anului precedent, şi la rectificări. Eu am înţeles că de fiecare dată soluţia este să se vină cu bani de la buget, sau soluţia pe care o are Metrorex, să se vină cu bani de la buget să acoperim pierderile de acolo", a spus Grindeanu.

Ministrul a precizat că ştie despre "problemele legate de neplata unor facturi pe mentenanţă, lucrurile proaste legate de neimplementarea unor proiecte europene". "Vreau să vă întreb direct, cât mai trebuie un craiovean, sau un timişorean, sau un clujean sau un ieşean, să accepte ca din banii tuturor să subvenţioneze transportul Bucureştiului? Eu cred că această perioadă trebuie să se termine şi asta trebuie să înţeleagă şi cei de la Tarom şi cei de la Metrorex", a precizat Grindeanu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu