Liberalul Dan Vulpe publica o scrisoare in care dezvaluie cum au fost trucate alegerile BPN Sector 1
Postat la: 03.02.2020 - 10:55
Inginer român, Dan Vulpe a plecat din România în 1992 cu gândul de a-i oferi fiului său un viitor mai bun. Acesta s-a întors în România după 20 de ani din Canada şi, în ciuda faptului că România arăta „mai bine de 100 de ori ca în 1992", ţara noastră rămâne în continuare un infern birocratic, o naţiune sub propriul asediu.
"Suntem o naţiune sub asediu, doar că de data aceasta nu ne mai asediază turcii sau ruşii, ci noi înşine. România, un infern birocratic.", afirmă Dan Vulpe, care are propensiuni liberale de cel putin trei generatii. Iata ce scrie Dan Vulpe despre alegerile din PNL, pentru BPL Sectorul 1, din 31 ianuarie 2020, care au starnit numeroase proteste:
"Dragi colegi peneliști,
Alegerile pentru BPL Sectorul 1, din 31 ianuarie, 2020, au fost viciate. Cred că ar trebui cerută demisia întregului birou ales și a celor ce au contribuit la aceasta viciere. Mulți au văzut acest fenomen. Eu doar cer ceea ce mi se pare just, corect. Așa gândește unul trăit 20 de ani într-o țară NORMALĂ. Pe aceleași considerente Ioan Rațiu și Radu Câmpeanu cereau demisia lui Ion Iliescu în martie 1990. Alta ar fi fost soarta noastră dacă "EI" ar fi realizat că ceea ce vroiau e otrăvitor chiar și lor, nu doar românilor.
Pentru alegeri a fost adus un grup de presiune, pe care l-am estimat la 300 de oameni, dintre cei peste 650 de membri prezenți. Acești membri au introdus în urne toate cele 3 buletine la primul tur de vot și au plecat urgent. Premierul Orban a remarcat public prezența lor la început, precum și dispariția lor rapidă după primul tur de votare. Ei au votat o listă scurtă ce li s-a transmis anterior. Din discuții cu PNL-iști mai vechi am înțeles că sunt membri aduși doar la alegeri ca să câștige «cine trebuie». Acest lucru este necinstit.
Am încercat să le spun că nu e corect să bage toate buletinele din primul tur și mi s-a răspuns agresiv, de către o namilă rasă pe cap, că «n-avem timp ». După plecarea lor am rămas în jur de 200 de membri pentru următoarele tururi de votare, erau oameni ce se cunoșteau între ei și cu care m-am văzut la acțiuni, la petreceri, pe stradă. În sală au fost și oameni din Diaspora, membri PNL, care au înțeles imediat ce se întâmplă.
Lista scurtă a fost trimisă și altor membri. Candidaților, ce nu erau pe această listă li s-a ascuns existența acesteia . Cineva a premeditat totul cu minuțiozitate. Mult mai mulți candidați ar fi vrut să participe la alegeri dar au fost descurajați de conducerea interimară. De pozițiile importante de Vice-Președinte aproape nimeni nu s-a putut atinge. Numărul candidaților pentru funcția de MEMBRU a fost redus de la 50 la 32. Și eu am primit un telefon prin care eram invitat să renunț. Motivele invocate au fost sub-logice.
Lista scurtă, trimisă anterior votului, a fost "aleasă" în totalitate. Asta dovedește vicierea alegerilor. Dacă scădem 300 din numărul de voturi date celor de pe listă vom vedea că aproape toată lista scurtă ar fi fost votată, cu doua excepții; Hilde Brandl și Ana Stancu. Ce-ar fi fost dacă erau aleși cu diferențe de 50 voturi cei de pe lista scurtă și nu cu diferențe de 300 și încă câteva zeci de voturi? Nu era nicio diferență, tot ei ar fi câștigat, dar democrația, coeziunea grupului, entuziasmul, încrederea ar fi crescut imens. Nu 449 la 86 ci 149 la 86. Adică din 26 de candidați deciși în culise, 24 ar fi fost aleși, cu două adiționări ce puteau fi extrem de valoroase pentru comunitatea noastră.
Democrația e fragilă și mulți profită prin acțiuni aparent corecte dar imorale. Desigur ideal ar fi fost ca fiecare candidat să aibe timp să-și organizeze o campanie electorală, să știe toți membrii cu mult timp înainte cine sunt candidații și ce proiecte au ei. Cum evoluăm ca și comunitate, nu ce bănuți putem scoate din chestia asta e problema. Dar eu nu cer idealul, cer o minimă decență și o minimă inteligență de la toată copchilăria asta întoarsă de la « Paris ». Data viitoare va fi mai bine, așa evoluăm, dar acum venim din zonele tenebroase ale copilăriei democrației românești și ieșirea la lumină nu poate fi făcută brusc.
Scoaterea interesului personal din viață politică nu se va face fară luptă cruntă între hoții tranziției și vardiștii democrației. «Oricărui membru al PNL i se vă garanta dreptul de a alege și de a fi ales, dreptul de a candida pentru funcții publice, dreptul de a face o carieră politică bazată pe competență, efort și rezultate. Instituția votului secret vă fi respectată cu strictețe, iar "controlorii de voturi" vor dispărea din viața internă a partidului. » ( Moțiunea Orban pagina 5, al 5-lea rand de jos în sus).
Un grup sudat pe considerente de etnie, de interese, de religie, de grup socio-spiritual, poate controla la infinit orice organizație democratică. Referințe despre acest fenomen sunt menționate încă de acum 2.500 de ani de către Aristotel în Politica. Un grup nedemocratic în interiorul unei organizații democratice ucide democrația, e un virus.
Nu «omul nostru » trebuie să câștige ci « cel mai bun ». Așa se formează un zoon-politikon sănătos, robust, merituos în cetatea sa. Competiția deschisă întărește orice societate. Deciziile în spatele ușilor închise ucid, distrug, slăbesc, alienează orice grup uman organizat. Ușile partidului trebuie să fie deschise pentru cei mai buni membri din societate. Iar membri partidului trebuie să aleagă conștient, liber și inteligent.
Alegerile nu au fost inteligent organizate. La competitorii noștri o votare de BPL durează 30 de minute, la noi a durat 5 ore. Am ajuns la ora 2:00 AM acasă, 10 ore consumate din viața mea.
Considerând cele de mai sus cred că tot biroul ales, împreună cu cei care au organizat alegerile, trebuie să-și dea demisia și să organizam alegeri cinstite, democratice, libere. Pentru asta au fost împușcați 1000 de romani în decembrie 1989. Din mormânt ei ne văd și ne îndeamnă să păstram idealurile lor. Ce încredere să ai în niște fraude?
Dacă unora le este greu să fie cinstiți, nouă nu ne este. Am să trimit acest mesaj tuturor membrilor PNL pe care îi cunosc; profesioniști, diasporeni, profesori universitari, miniștri, (euro)parlamentari, premierului, președintelui. Discursul lor public e în direcția opusă celor întâmplate. Ar fi păcat ca una să zică ei și alta să se întâmple în partid. Vă rog să păstrați acest mesaj numai pentru ochii membrilor PNL. Ei trebuie să asculte orice opinie și să decidă ce e mai bine pentru partid.
Sub nicio formă acest mesaj nu trebuie să ajungă în afara partidului. Competiția atât așteaptă, o greșeală. Toți am venit pe acest pământ să învățăm câte ceva și nimeni nu e deținătorul puterii absolute sau al adevărului absolut. Căutam adevărul pentru evoluția noastră ca oameni, ca grup social, ca țară, cultură, specie. Suntem toți prinși pe o stancă ce se mișcă în Univers cu 1.280 de kilometri pe secundă.
Trecerea noastră pe pământ trebuie să lase dâre morale, etice, pentru mai binele celor din jur. Liberal vine de la OM LIBER în gândire, în conștiință, în viață, în cosmos. Cu inteligență, cu democrație, cu cinste, cu corectitudine, cu merit, cu profesionalism putem avansa ROMĂNIA, matricea noastră culturală comună ce ne ține pe toți legați într-o HORĂ COSMICĂ. Doar așa ROMÂNIA se poate ridica din marasm, din noroi.
C.A. Rosetti, liderul pașoptiștilor români, ne-a privit din sala de unde am votat și n-a fost bucuros. Prin alegeri cinstite, în care fiecare alegător își face socoteli, evaluează, compară, face proiecții în viitor, se pot alege cei mai buni, cei mai apți, cei mai capabili, cei mai bravi, cei mai eroi dintre noi. Și ROMÂNIA are nevoie de eroi acum. Timpul imposturii și al hoțiilor a trecut. Timpul muncii inteligente, evolutive bate la ușă.
CURAJ ROMÂNI, fără curaj și minte limpede suntem pierduți ca și națiune, ca și neam. Dușmanii noștrii din afară de abia așteaptă să ne ia ceea ce strămoșii noștri au apărat cu prețul vieții. Jos impostura! Abandonați calofilia! Cultivați rațiunea! Țara e la răscruce! La luptă!
Cu aleasă considerație pentru Dumnezeul din voi,
Dan Vulpe"
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu