Măcel între Şoşoacă şi Rafila. "Sunt mai inteligentă decât alţii!"; "Absolut, se vede de la distanţă!"

Postat la: 22.01.2021 - 10:26

Alexandru Rafila, deputat din partea PSD, a avut un schimb de replici cu senatoarea AUR Diana Şoşoacă. Cei doi s-au contrazis miercuri seară pe tema testărilor care se efectuează pentru depistarea pacienţilor care au coronavirus.

Disputa a plecat de la declaraţiile senatoarei AUR care a spus că a primit din partea mai multor centre de efectuare a testelor de tip RT-PCR informaţii conform cărora pe documentul pe care îl primeşte persoana testată de COVID-19 s-ar regăsi, în josul paginii, cu litere mici, textul: „Activitate de recoltare neacreditată RENAR". Senatoarea AUR a susţinut că sunt multe asemenea cazuri, inclusiv unul din cele mai mari centre de recoltare analize COVID-19 din ţară.

În replică, Alexandru Rafila a declarat că nu se pot acredita recoltările în sine, ci doar laboratoarele. Ca atare, laboratoarele nu-şi pot asuma răspunderea pentru manipularea testelor care ajung la acestea prin intermediul ambulanţelor, este exemplul oferit de medic. Rafila a mai adăugat că şi dacă ar exista greşeli sau rezultate incorecte, persoana care a fost depistată pozitiv COVID-19, sigur are virusul, singura posibilitate de eroare fiind ca cineva pozitiv de fapt, să obţină un test negativ.

Diana Şoşoacă: „Adică şi cei negativi sunt tot pozitivi?"
Alexandru Rafila: „Ma lăsaţi să vorbesc?"
Diana Şoşoacă: „Totuşi cred că pot să vă pun o întrebare."
Alexandru Rafila: „Puneti întrebări în cascadă."
Diana Şoşoacă „Pentru că sunt mai inteligentă decât alţii."
Alexandru Rafila: „Absolut, se vede de la distanţă!"

Discuţia a continuat, iar Diana Şoşoacă a folosit greşit cuvântul „septic", dorind să se refere la un mediu steril: „Doamna Şoşoacă, dumneavoastră ştiţi ce înseamnă un mediu septic?", a întrebat-o Rafila. „Da, stiu. Nu există în Romania", a răspuns senatoarea AUR. „Doamna Şoşoacă, un mediu septic înseamnă un mediu infectat", a corectat-o Rafila. „A, da, aseptic", s-a corectat aceasta.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu