​Marcel Ciolacu: Comisia Europeană a dat dreptate PSD și l-a trimis pe Cîțu să prezinte PNRR în Parlament

Postat la: 13.05.2021 - 16:27

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că vizita premierului și a miniștrilor la Bruxelles a fost eșec iar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este "departe de a fi gata".

Ciolacu spune că a discutat cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre problemele din PNRR şi acesta le-a dat dreptate social-democraţilor. Reamintim că PSD a blocat votul legat de creșterea contribuției României la bugetul UE cerând la schimb prezentarea și dezbaterea planului PNRR în Parlament.

"Planul Național de Redresare și Reziliență este departe de a fi gata. Comisia Europeană a dat dreptate PSD și l-a trimis pe Cîțu să prezinte planul în Parlament. Așadar, Cîțu trebuie să lase minciunile și să se apuce serios de treabă. Guvernanții nu pot ascunde eșecul vizitei de la Bruxelles! Nu au venit înapoi cu un plan finalizat. De exemplu, sunt tăieri importante pentru autoritățile locale și pe zona de educație. Iar, cea mai mare problemă este că nu au reușit să convingă executivul european că vor fi în stare să implementeze planul până în 2026", a postat liderul PSD, pe pagina sa de socializare.

Declarațiile președintelui PSD apar în contextul revenirii în țară a premierului Florin Cîțu după vizita la Bruxelles unde acesta a discutat cu oficialii europeni despre PNRR. Premierul a anunțat joi că va discuta cu PSD despre Planul Național de Reziliență și Relansare (PNRR) și despre contribuția României la bugetul UE.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu