Marcel Ciolacu merge la Bruxelles și caută sprijin pentru modificarea PNRR

Postat la: 23.06.2022 - 09:20

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pleacă la Bruxelles, acolo unde va avea mai multe întâlniri, inclusiv cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă, căruia îi va cere flexibilizarea PNRR, în special în zona de pensii.

"Romania poate deveni un hub de stabilitate și dezvoltare regională! Este un proiect pe care îl voi susține, astăzi, cu tărie, la Bruxelles, în fața partenerilor noștri europeni. Voi pleda, în cadrul reuniunii prim-miniștrilor și comisarilor europeni social-democrați, și pentru acordarea statutului de candidat la #UE pentru Republica Moldova și Ucraina.

România are datoria să fie alături de Republica Moldova la nivelul tuturor palierelor diplomatice! În paralel, voi cere sprijinul președintelui Parlamentului European pentru aderarea României la spațiul #Schengen.

Agenda discuțiilor cu președinta Camerei Deputaților din Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, și cu viceprim-ministrul, ministrul economiei și al muncii belgian, Pierre-Yves Dermagne, se va concentra pe identificarea celor mai bune soluții comune pentru a proteja puterea de cumpărare și nivelul de trai al cetățenilor, în contextul creșterii prețurilor la energie și combustibili.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care flexibilizarea #PNRR pe zona de pensii este absolut necesară pentru România. Voi insista pentru acest demers al autorităților de la Bruxelles în cadrul întrevederii pe care o voi avea cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă.", scrie Marcel Ciolacu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu