Marcel Ciolacu, solicitare de urgență pentru șeful FRF, după ce UEFA a permis afișarea steagului Ungariei Mari

Postat la: 22.03.2023 - 10:23

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că politicul nu are ce căuta în sport, de aceea cere UEFA să retragă acordul Ungariei de a folosi pe stadioane steagul Ungariei Mari. Ciolacu îi cere președintelui FRF, Răzvan Burleanu, să ceară în Comitetul Executiv al UEFA revenirea asupra acestei decizii.

"Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competițiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea de către Federația de Fotbal din Ungaria a hărții Ungariei Mari pe drapele și bannere.

Președintele FRF, care este membru în Comitetul Executiv al UEFA, trebuie să ceară de urgență revenirea asupra acestei decizii.

Salut poziția echilibrată a președintelui CNCD, Csaba Asztalos, și sper ca acest model să fie preluat atât de oficialii maghiari, cât și de cei de la UEFA.

UEFA- Football it's not politics!", scrie Marcel Ciolacu.

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a anunțat, marți, pe site-ul oficial, cu titlul „Decizie: MLSZ permite introducerea textilelor care înfățișează harta istorică a Ungariei", că strict la următoarele două meciuri ale naționalei maghiare de fotbal, cu Estonia și Bulgaria, fanii vor putea afișa inscripții cu harta Ungariei Mari.

De remarcat că la aceste meciuri Ungaria va fi organizatoarea meciurilor, iar Federația nu a spus nici dacă la meciurile din deplasare le va permite fanilor săi să afișeze respectivele inscripții și nici dacă decizia va fi prelungită la alte meciuri jucate de națională în Ungaria.

În comunicatul Federației maghiare se arată că federația „a solicitat o poziție clară de la UEFA și FARE" privind folosirea simbolurilor maghiare de către fani, la meciuri.

„Cele două organizații au recunoscut că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale benzii Árpád nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor și inscripțiilor suplimentare plasate pe drapele, precum și scandărilor fanilor", arată Federația Maghiară.

În comunicat nu este publicată adresa primită de la UEFA și FARE.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu