Marcel Ciolacu: "Vânzarea pământului agricol românesc e un nou jaf naţional al coaliţiei de dreapta"
Postat la: 15.03.2021 - 17:04
Marcel Ciolacu a declarat că zeci de senatori şi deputaţi de la PNL şi USR-PLUS au depus la Senat un proiect de lege prin care va fi permisă vânzarea pământului agricol românesc.
„Concret, dispar condiţiile privind domiciliul şi rezidenţa, dar - mai ales - dispar şi interdicţiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor. 100 de miliarde de euro - atât este valoarea terenului agricol al României. Prin legislaţia adoptată anul trecut, în acord cu legislaţia europeană, i-am împiedicat să mai vândă aceste terenuri străinilor. Pentru a proteja atât fermierii, cât şi statul român în condiţiile în care deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor!", a explicat liderul PSD.
"Ce fac ei acum?! 61 de deputaţi şi senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii Adrian Oros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc! Concret, dispar condiţiile privind domiciliul şi rezidenţa, dar - mai ales - dispar şi interdicţiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor. Asta e reforma lor! În loc să sprijine fermierii români, ei dau liber samsarilor de terenuri. Cum îşi va putea asigura România consumul intern dacă pământul nu îi mai aparţine?! Cum vom putea spera să nu mai fim o mare piaţă de desfacere pentru toate porcăriile pline de pesticide venite din afară?! Nicicum! Dacă ei distrug acum tot! Prin comparaţie, cele 10 miliarde de euro pe care vor să-i obţină din vânzarea companiilor româneşti vor părea un mizilic!", a scris Marcel Ciolacu luni pe Facebook.
Propunerea legislativă a fost depusă de mai mulţi parlamentari PNL şi USR-PLUS pe 9 martie la Senat, prim for sesizat şi prevede modificarea şi completarea Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr.268/2001 privind privatizarea societăţilor ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu