Încă un semn că se pregătește Unirea cu Moldova: Poșta Română a redeschis o filială la Chișinău!
Postat la: 12.12.2022 - 20:29
Luni, Poșta Română a deschis o filială la Chișinău, relatează Timpul. Potrivit autorităților de la București, acest lucru reprezintă încă un pas important pentru apropierea României și Republicii Moldova.
„Astăzi am avut plăcerea deosebită de a participa la inaugurarea Filialei Companiei Naționale Poșta Română de la Chișinău, alături de vicepremierul Iurie Țurcanu, ministrul cercetării, inovării si digitalizării Sebastian Burduja, secretarul general adjunct al Guvernului Lucian Rusu, secretarul de stat Adrian Dupu, directorul Postei Române Valentin Ștefan si directorul Postei Moldovei", a scris pe pagina sa de Facebook ambasadorul României la Chișinău Cristian-Leon Țurcanu.
„Poșta Română a trecut astăzi Prutul", a scris Adrian Dupu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Potrivit oficialului, deschiderea la Chișinău a unei filiale a Poștei Române „reprezintă încă un pas important pentru apropierea celor două țări și pentru crearea unui spațiu digital comun". Ministrul cercetării inovării și digitalizării al României, Sebastian Burduja, a menționat rolul Poștei Române în dezvoltarea competențelor digitale ale cetățenilor.
„Salut că astăzi la Chișinău și-a lansat prezența Poștei Române. Poșta Română este un partener al ministerului nostru în caravana digitalizării. Am mers în comunități mici, am vorbit cu oamenii. În parteneriat cu Poșta Română reușim să implementăm câteva programe de creștere a competențelor digitale", a declarat ministrul român. Acest pas, al revenirii Poștei Române la Chișinău, este cel mai recent indiciu privind pregătirea unirii dintre cele două state românești. Motivul acela că Poșta Română este o companie de comunicații strategică pentru România, fiind deținută integral de statul român.
O trecere în revistă a semnelor care sugerează că România și Moldova se pregătesc să se unească:
În luna august, într-o vizită aparent surprinzătoare, șeful SRI s-a întâlnit la Chișinău cu președintele Maia Sandu. Atenție, vorbim de serviciul intern al României, nu cel extern.
Pe 1 noiembrie, Maia Sandu vine la București unde are mai multe întâlniri, inclusiv cu președintele Iohannis. Oficial, despre criza energetică.
Apoi, „din senin",la câteva zile după este publicat un sondaj în care Maia Sandu este declarată „liderul din străinătate" în care „românii au cea mai mare încredere". Știrea a fost preluată și titrată de toate publicațiile sistemului.
La alte câteva zile după acest sondaj, colonelul (r) Ion Petrescu, un om foarte bine informat, scrie un editorial în Newsweek - publicație a sistemului și apropiată de SRI și Hellvig - în care afirmă că se pregătește proiectul „Maia Sandu președinte al României Unite".
Apoi, la Chișinău apare PSDE, cu Ciolacu-n frunte. Aproape simultan, se anunță și USR Moldova. Prima declarație a noului USR-ist șef de la Chișinău: „Republica Moldova și România sunt o singură țară".
Iar la sfârșitul lunii noiembrie, bomba este lansată de la Chișinău: în presă „se scurge" faptul că Maia Sandu i-ar fi cerut lui Iohannis Unirea Moldovei cu România. Neamțul s-ar fi lăsat greu, dar până la urmă ar fi acceptat.
Iar acum este semnul cel mai important: deși informația a apărut pe surse și vorbește despre schimbări gigantice în două țări din vecinătatea unui război, NIMENI nu o neagă. Nici Bucureștiul, nici Chișinăul.
În limbaj diplomatic, asta înseamnă acceptarea tacită. Dacă nu mă credeți, amintiți-vă ce reacții rapide și furibunde a avut MAE atunci când s-a adus în discuție problema românilor din Ucraina.
Dar ce vorbesc de românii din Ucraina? Amintiți-vă cum a fost pus la colț George Simion, în ultimii doi ani, pentru că spunea că cea mai simplă cale pentru rezolvarea problemelor Moldovei este Unirea.
Azi, exact același lucru îl spune - răspicat - președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, om al sistemului, 100%. Acum câteva zile, același mesaj îl citeam la CTP. Dacă până mai ieri, adepții unionismului erau „naționaliști de grotă", acum CTP scrie despre „frați" și „momentul potrivit" pentru Unire.
Ceea ce s-a întâmplat, pe 1 decembrie, în Parlamentul de la Chișinău a fost minunat, dar a fost ORGANIZAT. Tot azi, schimbarea legilor de organizare a Referendumurilor în Moldova... Nimic nu se întâmplă „din senin".
Totul se leagă și este accelerat. Este clar că Moldova va organiza un Referendum pe tema Unirii care va trece. Apoi, Parlamentul de la Chișinău va vota și va solicita României Unirea, care va fi aprobată de Parlamentul de la București.
Din punctul meu de vedere, pentru a se compensa pierderea statalității de la Chișinău, basarabenilor li se va oferi funcția de președinte. Așa că, probabil că 10 ani o vom avea președinte pe Maia Sandu.
Sigur că Maia Sandu nu este un ideal, dar este mult peste Iohannis. Măcar Maia Sandu este româncă și vorbește mai bine decât dulapul nemțesc care ne disprețuiește.
Având în vedere schimbările, se va modifica Constituția. Aici trebuie să fim atenți, să nu introducă treburi periculoase sub acoperirea Unirii.
O precizare importantă: cred că va fi Moldova fără Transnistria. Pentru că altfel, ar fi al treilea război mondial, ceea ce nu cred. Cred mai degrabă că se reîmpart sferele de influență.
O dovadă în sensul ăsta fiind reacția destul de palidă a Moscovei la toate astea, semn că se negociază.
În orice caz, ceea ce nu credeam că voi trăi în timpul vieții mele se va petrece: Basarabia revine acasă. Sunt convins că - în absența unui război mondial devastator - această (re)unire va fi benefică poporului român și va deschide drumul și fraților din Cernăuți.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu