Orban merge în Parlament, la solicitarea PSD, pentru a prezenta stadiul bugetului pe 2021

Postat la: 09.11.2020 - 09:41

Şedinţa Camerei, care începe la ora 16:00, are la primul punct al ordinii de zi „Dezbateri politice, cu participarea prim-ministrului, domnul Ludovic Orban, la solicitarea Grupului parlamentar PSD, cu tema „Stadiul elaborării proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 şi a proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021".

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a anunţat în 29 octombrie că social-democraţii au decis să îl cheme la raport pe prim-ministrul Ludovic Orban privind proiectul de buget pe anul viitor.

„Dacă nu este nimic de ascuns şi dacă Guvernul nu are intenţia de a majora TVA, atunci de ce Executivul nu pune în transparenţă decizională proiectul de buget pe 2021", a argumentat Firea, după o perioadă în care social-democraţii au acuzat constant Guvernul că evită să prezinte bugetul pe anul viitor, pentru că intenţionează să crească taxele şi nu vrea să facă un astfel de anunţ înaintea alegerilor parlamentare.

„Doamna ar trebui să reflecteze la dezastrul pe care l-a provocat în administraţia Bucureştiului" şi la cheltuielile „nesăbuite" făcute cu clientele adunate din rândul PSD-ului din toate localităţile din jurul Bucureştiului, a ffost reacţia premierului.

De altfel au avut loc mai multe schimburi de replici pe tema bugetului pe 2021 atât între PSD şi premier, cât şi între PSD şi ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a făcut la rândul său, cu mai ulte ocazii. declaraţii în care a precizat că nu vor fi crescute taxele, aşa cum insinuează PSD, întrucât creşterea taxelor este „cea mai proastă soluţie" pentru a aduce venituri la buget. Cîţu a precizat că „soluţia liberală" este „taxe mici, puţine, dar pe care să le plătim toţi".

În ceea ce priveşte prezentarea bugetului pentru 2021, Cîţu afirmă că „PSD minte şi manipulează", iar liderul social-democrat Marcel Ciolacu a votat cu mâna lui modificarea la Legea finanţelor care prevede că, în an electoral, bugetul este prezentat de către noul Guvern, la 15 zile de la învestire.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu