Pactul celor 300: PMP face o provocare pentru toți candidații la Parlament!

Postat la: 16.11.2020 - 18:01

Partidul Mișcarea Populară a lansat astăzi, prin vocea vicepreședintelui național, deputatul Ion Cupă, o provocare politică inedită. Popularii cheamă toți candidații pentru funcțiile de senatori și deputați, de la toate partidele politice, să semneze un pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale pentru politicienii din România.

Cupă îi provoacă pe candidați să susțină turismul mehedințean și preluarea Portului Drobeta de către autoritățile locale. Inițiativă fără precedent al PMP! Vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară și candidat al acestui partid pentru Camera Deputaților, deputatul Ion Cupă, a lansat, în cadrul unei conferințe de presă, o provocare politică tuturor candidaților partidelor politice pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Este vorba de semnarea unui pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale.

Partidul Mişcarea Populară propune candidaților care deschid listele celorlalte formaţiuni politice din judeţ la alegerile parlamentare un „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale" în perspectiva ciclului legislativ 2020 - 2024.

„Ținând cont de faptul că, la referendumul din 2009, 83,81% dintre români s-au declarat de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, având în vedere că, potrivit ultimei cercetări a BCS, 90% dintre români vor eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari la 300, luând în considerare faptul că toţi politicienii le cer românilor să facă sacrificii pentru a trece prin criza care o traversăm, Partidul Mișcarea Populară cere clasei politice să dea un exemplu, să își reformeze instituțiile și să înceapă chiar cu micșorarea Parlamentului și cu eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni. În acest sens, propunem candidaţilor celorlalte partide semnarea prezentului document prin care viitorii parlamentari ai judeţului se angajează să susţină, la nivel legislativ, dar şi politic în cadrul propriilor formaţiuni, reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale", se arată în documentul propus de PMP pentru a fi semnat de toți candidații la Parlamentul României.

„Experienţa trecută ne arată că bătălia politică de la nivel local exportată la Bucureşti şi păstrarea parlamentarilor în zona de demarcaţie politică au ţinut județul și țara pe loc. Dacă toate partidele politice din judeţ îşi dau mâna, dacă parlamentarii realizează că sunt, înainte de toate, în slujba cetățenilor şi semnează acest Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale, acţionând unitar, la nivel parlamentar şi politic, aceste proiecte mult dorite de români pot deveni realitate în următorul Parlament. PMP lansează această invitaţie către toate partidele politice din judeţ şi îşi exprimă speranţa că, în următorii patru ani, toţi politicienii din județ vor acţiona pentru binele comun al celor care îi trimit în Parlament", se mai arată în documentul cu care PMP îi provoacă la onestitate politică și transparență pe toți cei care doresc să devină parlamentari ai României.

Deputatul Ion Cupă solicită solidaritate politică pentru dezvoltarea turismului mehedințean și preluarea Portului Drobeta de către autoritățile locale. Vicepreședintele PMP lansează, de asemenea, și o provocare locală politicienilor care candidează, din Mehedinți, pentru Parlamentul României. Este vorba de asocierea acestora la două inițiative ale deputatului Ion Cupă: Susținerea declarării județului Mehedinți ca zonă de interes turistic național și asocierea pentru preluarea Portului Drobeta în administrarea județului Mehedinți sau a municipalității din Drobeta Turnu Severin.

„Vreau să invit candidații pentru Parlamentul României să se asocieze la două inițiative pe care eu le-am susținut și în campania pentru alegerile locale și le susțin și în această campanie pentru alegerile parlamentare. Este vorba despre dezvoltarea turismului mehedințean și susținerea în viitorul Parlament a declarării județului Mehedinți ca zonă de interes turistic național, ca prim pas pentru atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea turismului local. De asemenea, o a doua inițiativă este asocierea tuturor parlamentarilor care vor reprezenta județul Mehedinți în Parlamentul României pentru susținerea preluării Portului Drobeta de către administrația județeană sau administrația locală din Drobeta Turnu Severin", a declarat deputatul Ion Cupă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu