Pisaniile lui Ștefan cel Mare, găsite la Herson. Statul român s-a oferit să le găzduiască până la încheierea războiului

Postat la: 28.11.2022 - 17:09

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat că pisaniile lui Ștefan cel Mare au fost găsite în Herson, dar toate icoanele aflate în muzeul orașului ucrainean „au fost furate de agresorul rus".

„Printre veştile rele pe care războiul din Ucraina le transmite lumii şi-a făcut loc şi o veste bună pentru istoria şi cultura română. În urma unei noi discuţii purtate sâmbătă cu ministrul ucrainean al Culturii, domnul Olexandr Tkacenko, am aflat cu mare bucurie că pisaniile lui Ştefan cel Mare au fost găsite în Herson! Sunt neatinse, în siguranță", a precizat, luni, ministrul, într-o postare pe Facebook, la care a atașat şi o fotografie.

Din nefericire, a adăugat el, toate icoanele muzeului din Herson „au fost furate de agresorul rus, crimă culturală care se repetă peste tot pe unde armata rusă a ajuns în Ucraina...". „Am discutat cu ministrul Tkacenko despre posibilitatea de a evacua pisaniile şi alte artefacte în România pentru a le păstra în siguranță până la încetarea conflictului. Așteptăm decizia oficialilor ucraineni, suntem gata să ajutăm", a arătat Lucian Romașcanu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu