Premierul ungar Viktor Orban, intalnire cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. Tema discutiei: rolul UDMR in viitorul guvern

Postat la: 19.12.2020 - 19:44

Prim-ministrul ungar Viktor Orban si liderul Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Kelemen Hunor, au avut sambata dupa-amiaza, 19 decembrie, o intrevedere la Budapesta, a anuntat Bertalan Havasi, seful biroului de presa al premierului ungar, transmite MTI.

In timpul intalnirii, cei doi interlocutori si-au exprimat convingerea ca rolul UDMR in viitorul guvern de coalitie de la Bucuresti va fi o legatura solida intre Ungaria si Romania si poate imbunatati semnificativ relatiile bilaterale. Kelemen Hunor a anuntat vineri ca, in urma negocierilor cu PNL si USR PLUS, UDMR va prelua in viitorul guvern trei portofolii - Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Administratiei, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si Ministerul Tineretului si Sportului.

"Am avut discutii principiale in ceea ce priveste o coalitie care va dura 4 ani de zile, o stabilitate parlamentara si o stabilitate guvernamentala dupa 8 ani in care am avut 12 guverne. Sunt convins ca in urmatorii ani vom reusi sa asiguram investitiile necesare pentru a creste economia. Vom reusi sa avem locuri de munca in siguranta, vom reusi sa investim in educatie si in sanatate si, in aceste conditii, noi ne-am asumat sa participam, sa fim alaturi de colegii nostri, sa participam la formarea majoritatii parlamentare si, bineinteles, sa participam in exercitarea atributiilor din executiv", a afirmat liderul UDMR dupa consultari.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu