PSD nu este de acord cu măsura lui Nicolae Ciucă privind compensarea combustibilului

Postat la: 23.06.2022 - 15:16

Premierul Nicolae Ciucă anunță, după ședința de Guvern, referitor la creșterea prețurilor la carburanți, că s-a decis o compensare în sumă fixă de 50 de bani ce se va aplica direct la pompă.

Cei de la PSD arată că nu sunt de acord cu această soluție și susțin că o plafonare sau o limită a adaosului comercial ar fi fost soluții mai bune.

"PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluții privind reduceri importante ale prețului carburanților. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât și operatorii privați, astfel încât prețul carburanților să scadă cu 50 de bani.

Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor. În plus, în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari.

De aceea, dacă operatorii din piață vor crește din nou prețurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliție cu propunerea unui preț maximal sau a limitării adaosului comercial.", arată un comunicat al celor de la PSD.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu