Raluca Prună despre scandalul în jurul dosarului 10 august: "Instituțiile statului ar trebui să tacă!"

Postat la: 05.03.2021 - 10:52

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna soseste la ceremonia de instalare in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lui Augustin Lazar, la sediul P.I.C.C.J. din Bucuresti, miercuri, 4 mai 2016. Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, critica afirmatiile presedintelui Iohannis in legatura cu inchiderea dosarului 10 august.

„Am un gust foarte amar citind cum Presedintele cere ministrului justitiei sa identifice cauzele clasarii dosarului 10 august. Misterul s-ar putea gasi in modul de redactare a actului trimis la instanta (adica infirmarea clasarii dupa un mega scandal public). Autorul actului este seful DIICOT de la acel moment, G. Hossu. Numita cu mare aplomb in functie de Presedinte, in ciuda multelor riscuri cunoscute la momentul numirii si care au si dus la demisia doamnei", spune fostul ministru.

Pruna sustine ca pana nu apare motivarea, „in care sper ca judecatorul sa explice, pentru ca tot poporul sa inteleaga, ca nu poate face dreptate judiciara cand este limitat sa se uite la legalitatea si temeinicia actului cu care a fost sesizat de seful DIICOT, cred ca institutiile statului ar trebui sa taca". „Mai ales cand au facut din independenta justitiei o tema de campanie. Si daca tot vor sa faca ceva ar putea, in asteptarea motivarii deciziei judecatorului, sa stearga pe jos, in camera si fara public ca nu mai e campanie, cu ministerul de interne", mai afirma fostul ministru.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu