Rareș Bogdan după decizia în Dosarul 10 august: "Noi ne vom adresa CEDO și ne vom duce la Strasbourg"

Postat la: 03.03.2021 - 09:02

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, marți seara, că, după decizia judecătorilor în Dosarul 10 august, a avut "imaginea unei ţări abandonate, unde Justiţia umblă cu capul spart". Liberalul mai spune că „Justiția din România n-a înțeles absolut nimic din lupta românilor" și anunță cî situația va ajunge în atenția CEDO.

„Astăzi, din păcate, după decizie, după ce judecătorii au decis că dosarul nu se redeschide şi că cei 4 şefi ai Jandarmeriei din acest dosar (...) scăpă fără niciun fel de cost în faţa cetăţenilor şi a istoriei, am avut, încă o dată, imaginea unei ţări abandonate, unde Justiţia nu funcţionează, unde Justiţia umblă cu capul spart", a afirat, marţi seară, la B1 TV, Rarel Bogdan, referitor la decizia de clasare a Dosarului 10 august.

Rareș Bogdan a mai spus că „faptul ca după trei ani de zile nu se întâmplă nimic şi tot ce a fost acolo a fost şters cu buretele ne arată că Justiţia din România n-a înţeles absolut nimic din lupta românilor pentru libertate, pentru civism, dar şi pentru o Justiţie complet liberă". „Noi ne vom adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului, ne vom duce la Strasbourg cu ajutorul oamenilor care au fost, îi rog să facem front comun, pentru ca să atacăm decizia de clasare la CEDO pentru a veni Instanţa Europeană să redeschidă aceste dosar, nu se poate aşa ceva", a mai declarat Rareş Bogdan.

Solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în Dosarul 10 august a fost respinsă, marți, de Tribunalul București! Doi dintre agresorii femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018, condamnați la închisoare cu executare. Decizia este definitivă Curtea de Apel București i-a condamnat la închisoare cu executare pe doi dintre agresorii femeii jandarm de la protestul care a avut loc pe 10 august 2018, deși în primă instanță primiseră pedepse cu suspendare. Celelalte cinci persoane judecate în dosar au rămas cu sentințele primite inițial. Decizia este definitivă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu