Rareș Bogdan: Viktor Orban a venit la Tușnad la invitatia UDMR!

Postat la: 30.07.2022 - 12:28

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, susține că așteaptă în continuare lămuriri din partea UDMR în ceea ce privește poziționarea față de discursul rasist pe care l-a susținut premierul ungar Viktor Orban în România, la Băile Tușnad.

„Cu tot respectul pentru dumneavoastră, distinși domni, știind că ați fost foarte atenți la discursul lui Viktor Orban, sunt absolut convins că, la fel ca mine, ați văzut toate componentele acestui discurs. Ca să punem lucrurile la punct de la început, Viktor Orban a venit invitat în Transilvania de către UDMR, n-a venit invitat de către mine sau de către dumneavoastră. Domnul Viktor Orban a folosit câteva teme extrem de periculoase pentru orice țară europeană", a declarat Rareș Bogdan.

Eurodeputatul român spune că Viktor Orban a atacat Bruxelles-ul, „dar în același timp la Bruxelles, la Consiliul European și la Comisie, vine și se pune în față în genunchi ca nu cumva să îi tăiem fondurile europene". Totodată, Rareș Bogdan a afirmat tema predilectă a premierului ungar este „rescrierea istoriei într-un spațiu care nu are nevoie de rescrierea istoriei, doar Putin încearcă o rescriere a istoriei în forță în Ucraina".

Întrebat dacă atitudinea UDMR l-a mulțumit și l-a lămurit, Rareș Bogdan a răspuns: „Nu, nu m-a lămurit, nu m-a mulțumit și aștept în continuare lămuriri, la fel cum a cerut președintele Iohannis, pe care îl felicit pentru atitudinea pe care a avut-o astăzi, una fermă, hotărâtă, de șef de stat (...). Președintele Klaus Iohannis a spus extrem de clar că așteaptă la rândul său lămuriri.

„Noi suntem într-un alt context. Contextul actual este un context în care România are o graniță de 650 de kilometri de război la graniță. Suntem într-un context în care nu ne putem permite să facem niciun fel de mișcare care să destabilizeze zona mai mult decât este. În același timp, noi trebuie să respectăm comunitatea maghiară, să respectăm minoritatea. Atât timp cât etnicii maghiari au votat UDMR să îi reprezinte în cadrul Parlamentului României, cred că e mai important să explicăm UDMR să își lămurească conduita", a mai spus Rareș Bogdan.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu