Rareş Bogdan, despre decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă: Numai poporul să judece dacă o persoană poate deveni preşedinte, nu justiţia

Postat la: 06.10.2024 - 21:12

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, spune că nu justiţia, judecătorii şi nu CCR „dominat de magistraţi garantaţi de PSD" trebuie să decidă dacă o persoană poate deveni preşedinte, ci doar poporul este îndreptăţit.

„Într-o lume liberă de unde decenţa nu a dispărut cu totul, numai poporul este îndreptăţit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu preşedinte sau orice alt ales (deputat, senator, primar, etc.) prin alegeri libere, sufragiu universal. Nu justiţia, nu judecătorii, din orice instanţă ar fi, nu CCR-ul dominat de magistraţi „garantaţi de PSD", nu consultanţi din umbră, nu calcule mizerabile ale aceloraşi şi aceloraşi personaje care au pendulat în jurul lui Năstase, Ponta sau Dragnea", spune, duminică, pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, după ce CCR a invalidat, sâmbătă, candidatura Dianei Şoşoacă. Bogdan spune că s-a optat pentru democraţie, iar acest regim politic se bazează pe voinţa poporului, pe votul universal, pe suveranitate.

„Cu toate imperfecţiunile ei democraţia este cea mai puternică dintre lumi, deoarece decizia aparţine poporului, proprietarul suveranităţii naţionale. Nu judecătorilor şi nu instanţelor. Poporul îşi exercită suveranitatea prin cei pe care îi alege, dar atenţie mare! Niciun grup şi nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. O spune Constituţia, Constituţia României. Blocarea candidaturii Dianei Şoşoacă este un caz de exercitare a suveranităţii de către un grup. Pot demonstra asta? Nu am instrumente. Am însă câteva informaţii şi suspiciuni rezonabile din culisele miuţei politice pe care PSD, acelaşi PSD, o joacă mereu, şi mereu, şi mereu cu alegătorii, fără să-şi demaşte voinţa de putere absolută. Şi chiar dacă nu împărtăşesc ideile Dianei Şoşoacă, chiar dacă suntem la 180 de grade în privinţa opţiunilor, a atitudinilor, a aspiraţiilor, geopolitice sau de alianţe ale României, iubesc mai mult corectitudinea şi libertatea de a alege şi a fi ales decât calculele politice. Sunt liber să gândesc, să votez, să pun cap la cap informaţii, să protestez atunci când detectez perturbaţii în regulile scrise şi nescrise ale democraţiei. Suntem datori să spunem adevărul, pentru a pretinde, la rândul nostru, să fim judecaţi de către oameni cu aceeaşi măsură, a adevărului şi analizei corecte", adaugă Rareş Bogdan.

Judecătorii Curţii Constituţionale a României au respins sâmbătă candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Practic, Diana Şoşoacă nu poate candida la alegerile prezidenţiale. Decizia este definitivă şi urmează să fie comunicată Biroului Central Electoral. Imediat, PSD şi PNL s-au acuzat reciproc. Diana Şoşoacă a reacţionat şi sâmbătă, la miezul nopţii, a depus din nou candidatura, urmând să fie luată o decizie, duminică, pe această nouă candidatură.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu