Roxana Minzatu a primit de la Ursula von der Leyen funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene și portofoliu extrem de important

Postat la: 17.09.2024 - 11:21

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat componența noii Comisii Europene.  Roxana Mînzatu, comisarul european din partea României, a primit portofoliul pentru Muncă, Drepturi Sociale și Locuire din cadrul Comisiei Europene, dar și funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene.

Portofoliul pentru Muncă, Drepturi Sociale și Locuire va fi unul mult mai important în noua Comisie Europeană. Va fi un post cu multe competențe în plus pe probleme care țin de salarii, pensii și ajutoare. Roxana Mînzatu este unul dintre specialiștii României pe zona fondurilor europene. A fost 13 ani consilier județean la Brașov și a lucrat cu fonduri europene. A fost subprefect la Brașov, dar și președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Între 2016 și 2020 a fost deputat PSD. În iunie 2024 a fost aleasă europarlamentar PSD, din postura de secretar de stat numit la conducerea Departamentul pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene, structură aflată în subordinea directă a premierului.

Roxana Mânzatu a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative (specializarea Ştiinţe Politice Engleză) în cadrul Universităţii din Bucureşti (2002), deţine un master în integrare europeană (2005) şi este absolventă a programului Public Leadership Credential al Harvard Kennedy School of Government (2022). Conform CV-ului, are o experienţă vastă în domeniul fondurilor europene, dobândită atât în mediul privat, în cel nonguvernamental dar şi prin funcţii publice.

Începând cu anul 2004, a fost consilier de integrare în Ministerul Integrării Europene, a fost consultant, manager de proiect şi formator în companii din Bucureşti, Bruxelles şi Braşov, a condus fundaţia Şcoala Română de Afaceri - Braşov, a pregătit şi implementat proiecte cu finanţare europeană sau naţională pentru companii, administraţii publice locale dar şi pentru organizaţii non-guvernamentale.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu