Salarii mărite cu japca de sclavii lui Negoiță de la S3! Inocentiu Voinea: "Secretariatul Primăriei nu se poate erija în Parchet!"

Postat la: 07.12.2021 - 09:25

În vreme ce salariațiii din mediul privat se zbat să supraviețuiască, Robert Negoiță vrea să mai adauge un sfert de salariu în plus angajaților din Primăria Sectorului 3! De unde? Din banii cetățenilor!

Sindicatul angajaților din Primăria Sectorului 3 a solicitat mărirea cu 25% a salariilor, argumentând nu cu o creștere a performanțelor administrației publice locale, ci cu exemple din alte sectoare, dar este trecut cu vederea esențialul, anume că ansamblul cheltuielilor salariale în bugetul Primăriei Sectorului 3 întrece cu mult ponderea cheltuielilor de personal de la sectoarele cu care s-a făcut comparația. Ca atare, Consiliul local a respins în ședința ordinară de la începutul lunii decembrie această propunere de majorare nejustificată.

De dimineață însă, secretarul general al Primăriei, Eduard Corhană, cel care l-a înlocuit pe Marius Mihăiță, cunoscut din presă ca „cel mai bogat fucnționar public din România", a trimis o adresă către toți consilierii locali prin care face un adevărat rechiuzitoriu ședinței de Consiliu local în care s-a respins majorarea salarială. Ca un adevărat James Bond de Dâmbovița, Corhană s-a apucat să numerele voturile exprimate, dar și pe cele neexprimate, sperând să-l prindă pe Pristanda cu steaguri lispsă. Și la ce concluzie a ajuns secretarul, presat, cu siguranță de sindicaliștii care vor salarii mari, fără a ține cont că în mediul privat, de unde le vin, practic, și lor banii, salariile au rămas mult în urmă față de Stat?! Că unul dintre consilieri nu a votat, deși era prezent în ședință, și a interpretat că nu este prezent, schimbând astfel, din condei, configurația majorității.

Documentul AICI.

Contactat de redacția ZIUA, consilierul liberal Inocențiu Voinea, ne-a relatat că imediat după postarea documentului semnat de Corhană a replicat aparatului de specialitate că, cităm: Secretariatul Primăriei nu se poate erija în Parchet, și nici secretarul general în procuror de caz!"

Intenția secretarului general al Primăriei conduse de Negoiță este aceea de a forța adoptarea hotărârii, deși, conform procesului verbal de ședință, aceasta nu a întrunit voturile necesare. Ca atare, în chemă de urgență pe președintele de ședință pentru a-l forța să semneze Hotărărea de majorare a salariilor. Cu siguranță că președintele de ședință, consilier PNL, nu va semna, iar atunci, Corhană are pregătită varianta în care alți doi consilieri prezenți la ședință să semneze, așa cum prevede Codul Administrativ în cazul refuzului președintelui de ședință. Cum niciun consilier PNL, USR, PMP, dar nici PSD nu va semna, după cum ne-am interesat, rămâne ca primarul să facă apel la doi dintre cei 5 consilieri ai minusculul său partid, București 2020, un partid oricum rămas în urmă, după cum arată și numele! Unul dintre aceștia va fi, cu siguranță Adriana Păunica, cea care, pe lângă funcția de consilier local, este și angajată ca director economic la una dintre societățile dubioase ale Primăriei, S.C. Salubritate și Deszăpezire Sector 3 SRL, societate căreia tot în ședința din 2 decembrie i-a fost repinsă majorarea capitalului social cu încă 12 milioane de euro!

„Este un demers care alunecă serios spre penal! Dacă domnul secretar, cu care, de altfel, am avut până acum o colaborare foarte bună, cedează la presiunile primarului și ale sindicaliștilor care nu au făcut dovada că majorările sunt într-adevăr pentru cine merită, omițând funcțiile contractuale, lăsând de-o parte poliția locală dar și alte direcții și servicii, atunci se expune. Are instrumentele necesare, Prefectul, dar și Contenciosul Administrativ, pentru a contesta modul de desfășurare a respectivei ședințe și modalitatea de luare a deciziilor. Eu sper însă să nu mutăm din Contencios în Penal această situație, și să se revină de urgență asupra adresei respective"- ne-a declarat Inocențiu Voinea, cel mai vocal dintre consilierii locali de la Sectorul 3.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu