Se înjumătățește stimulentul pentru persoanele cu dizabilități!

Postat la: 07.05.2021 - 12:37

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat, astăzi, că, în acest an, stimulentul pentru persoanele adulte cu dizabilități se vor înjumătăți. Stimulentul acordat copiilor cu dizabilități va rămâne neschimbat, dar cel pentru adulții cu dizabilități va scădea de la 500 la 250 de lei, lunar.

În deschiderea ședinței de Consiliu General pe a cărei ordine de zi se află proiectul de buget pe anul în curs, Gabriela Șerbănescu, reprezentanta persoanelor adulte cu dizabilități s-a adresat consilierilor municipali și primarului general, subliniind situația grea a acestei categorii defavorizate. Adulții cu dizabilități au primit, în ultimele luni, doar jumătate din stimulentul acordat de către Primăria Capitalei. Și au existat luni când nu au primit nimic, a spus Șerbănescu.

În replică, Nicușor Dan a spus că „adulții cu handicap" au primit în fiecare dintre ultimele 4-5 luni câte 250 de lei, adică jumătate din cuantumul stimulentul ui aprobat de către Consiliul General. Având în vedere situația financiară a Primăriei Capitalei, în bugetul pe acest an, cuantumul stimulentul ui pentru „adulții cu handicap" este prevazut la 250 lei, lunar, a precizat Dan.

Consilierul Municipal Adrian Vigheciu a subliniat faptul că există o hotărâre a Consiliului General care stabilește cuantumul stimulentului pentru persoanele cu dizabilități la 500 lei lunar. Astfel că acest cuantum poate fi modificat numai prin modificarea hotărârii respective, a subliniat Vigheciu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu