Simona Bucura-Oprescu, viitoarea ministră a Muncii, e absolventă a Academiei SRI și are arme de vânătoare acasă

Postat la: 17.07.2023 - 13:28

PSD a validat astăzi înlocuitoarea ministrului Muncii după ce social-democratul Marius Budăi a demisionat din funcție săptămâna trecută. Potrivit liderului PSD Marcel Ciolacu, deputata Simona Bucura-Oprescu va fi noua ministră a Muncii, propunerea fiind trimisă deja către președintele Klaus Iohannis.

Bucura-Oprescu se află la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD, după ce inițial a fost aleasă deputat în 2012, de pe vremea USL. Anterior, social-democrata a fost timp de câteva luni vicepreședinte al CJ Argeș, precum și general manager la firma Top Image între 2005 și 2010. Firma avea ca obiect de activitate producția publicitară.

În materia de studii, Bucura-Oprescu a absolvit Facultatea de Științe Economice de la Universitatea de stat din Craiova, după care a urmat un master la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza", de Relații Internaționale și Programe Europene. Ulterior, deputata PSD a făcut cursuri postuniversitare la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul".

Potrivit presei locale, Simona Bucura-Oprescu afirma în noiembrie anul trecut în mod eronat că România are un parteneriat strategic cu China și își afirma aprecierea față de intenția Chinei de a deschide la Pitești un Institut Confucius.

Potrivit declarației de avere, Simona Bucura Oprescu nu are pe numele său vreun apartament, casa sau teren, dar are un autoturism din 2019 și două arme de vânătoare cu lunetă, amândouă estimate la câte 6.000 de euro.

Totodată, deputata a adunat în conturile bancare peste 70.000 de lei, însă are datorii la bănci de aproape 100.000 de euro. Social-democrata a acordat anul trecut împrumuturi de 18.000 de euro, în timp ce la categoria venituri a obținut 142.000 de lei din indemnizația de deputat.

„Doamna Bucura este preşedinta comisiei de administraţie din Parlament, cu experienţă clară în această zonă şi doamna Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp şi secretar de stat la Ministerul de Externe şi preşedinta comisiei de învăţământ. Sunt două doamne atât cu activitate politică dar şi cu activitate în Parlament", a transmis liderul PSD Marcel Ciolacu luni, 17 iunie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu