Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei. „Nicușor Dan trebuie să-și dea demisia. 36 de ore i-au trebuit să afle despre femeia ucisă de câini pe Lacul Morii"

Postat la: 25.01.2023 - 09:19

Sorin Chiriță, administrator public al Capitalei în perioada 2016 - 2020, este de părere că Nicușor Dan ar trebui să-și dea demisia „de urgență" după tragedia care a avut loc sâmbătă pe Lacul Morii, acolo unde o femeie a murit sfâșiată de câini.

Potrivit lui Sorin Chiriță, Primăria Generală, în frunte cu Nicușor Dan, ar fi principalul vinovat pentru tragedia de pe Lacul Morii, acolo unde Ana Oros a murit sfâșiată de câini.

„Prima măsură pe care trebuie să o ia Nicușor Dan este să-și dea demisia. Incompetența primarului general și a administratorului public Diana Pungă, care are în coordonare, cum am avut și eu, serviciile publice cu acest serviciu public de protecție a animalelor. Trebuie să-și dea demisia de urgență. Am sesizat în ultimii doi ani de zile pericolul la care supune bucureștenii proasta administrare a lui Nicșuor Dan", a declarat Sorin Chiriță în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București" de luni seară.

Potrivit lui Sorin Chiriță, primarul general a reacționat la 36 de ore după tragedia de pe Lacul Morii.

„Dacă se întâmpla o situație (în administrația 2016 - 2020 - n.r.), nu exista o situație să dormi în papuci. 36 de ore i-au trebuit lui Nicușor Dan să afle despre această tragedie, care spune că o să trimită propriul lui corp de control, care să stabilească cine este vinovat. Îi transmit eu cine sunt vinovații. Nicușor Dan este vinovat, Diana Pungă este vinovată, și vinovat moral este primarul Sectorului 6, dar și Poliția Locală de Sector că nu au luat măsuri ca administratori. Nu s-au luat măsuri cu privire la igienizarea acestui teren, și sancționarea proprietarilor", a mai precizat Sorin Chiriță în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București".

Președintele ADRPE: "Dacă voi salvați Bucureștiul, de voi cine-i salvează pe bucureșteni?"

Sorin Chiriță - președintele Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene (ADRPE) - are o intervenție tranșantă după tragedia de la Lacul Morii, acolo unde o femeie a murit sfâșiată de câini maidanezi.

Președintele ADRPE notează că o astfel de tragedie a avut loc tocmai pentru că în unele funcții ajung oameni lipsiți de experiență, care nu ar avea ce să caute acolo.

Sorin Chiriță precizează că Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a delegat atribuțiile coordonării ASPA către Diana Pungă, actualul City Manager, iar aceasta "nu a făcut absolut nimic pentru a asigura continuitatea serviciului de ecarisaj".

"Problema câinilor fără stăpân din sectorul 6, mai ales din zona Lacul Morii, unde o femeie a fost sfâșiată sâmbătă de maidanezi, este semnalată de către cetățeni Primăriei Capitalei de peste un an, iar Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și Poliția Locală aflată în subordinea PRIMĂRIEI CAPITALEI își pasează răspunderea.

Răspunderea este a Primăriei Capitalei. Nicușor Dan a delegat atribuțiile coordonării ASPA către Diana Pungă, actualul Administrator Public (City Manager) al Primăriei Capitalei, care nu a făcut absolut nimic pentru a asigura continuitatea serviciului de ecarisaj, s-a preocupat doar de un program nereușit de adopții a câinilor fără stăpân", acuză președintele ADRPE.

"Diana Pungă, o apropiată a lui Nicușor Dan, în trecut se mândrea cu activitatea sa privind protecția animalelor fără stăpân, activând ca voluntar in acest sens. De altfel, conform datelor ținute ascunse de primărie singura ei «expertiză» fiind acest voluntariat. Deși este singura ei competență profesională, iată ca până și in acest domeniu a «reușit», un om a fost ucis. Triste vremuri pentru bucureșteni, puțină asumare nu strică"

Sorin Chiriță mai notează că "incompetența ucide", iar cei care se etichetează drept "salvatori" ai Bucureștiului - cu referire clară la alianța USR PLUS și la Nicușor Dan - au descoperit că "este grea și complicată administrația".

Președintele ADRPE mai scrie pe pagina sa de Facebook că a face administrație este foarte greu când lipsește "competența necesară", iar "minima experiență" nu există. Au fost impuse în funcții publice "persoane care se află la primul lor serviciu", iar postarea se încheie cu o întrebare-cheie.

"Este grea si complicată administrația? Doamnelor si domnilor «salvatori» ai Bucureștiului, este greu? Este greu când nu ai competența necesară, este greu când nu ai o minimă experiență. Era mult mai ușor sa îți dai cu părerea de pe margine! Cei care «salvează» Bucureștiul au reușit sa impună in funcții publice persoane care se afla la primul lor serviciu, persoane care nu cunosc nimic din mecanismele juridice si administrative ale statului.

Întâi să aveți serviciu, să munciți pentru oameni, după aceea sa cereți funcții publice. La muncă, «salvatorilor», munciți ca noi, toți românii! Dacă voi salvați Bucureștiul, de voi cine-i salvează pe bucureșteni?", încheie Sorin Chiriță, președintele ADRPE.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu