Trenul metropolitan ce va facilita accesul din zona adiacentă către Brașov va fi o alternativă nepoluantă de mobilitate urbană pentru 400.000 de locuitori

Postat la: 23.05.2024 - 00:00

Dezvoltarea imobiliară din ultimele două decenii a municipiului Brașov a dus la blocaje în trafic. Pentru a rezolva problema traficului din zona periurbană, Adrian Veștea vine cu cel mai ambițios proiect de mobilitate urbană și metropolitană - trenul metropolitan care va facilita accesul din zona metropolitană către Brașov, va oferi o alternativă nepoluantă de mobilitate metropolitană pentru aproximativ 400.000 de locuitori, mai bine de trei sferturi din populația întregului județ. Astfel Adrian Veștea va dezvolta cel mai mare traseu de tren metropolitan din România.

Lucru acesta este important pentru că în municipiul Brașov ne confruntăm cu o criză a costului vieții, în special în ceea ce privește chiriile și costul de achiziție pentru locuințe.

"Soluția mea constă într-un parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov pentru dezvoltarea de locuințe sociale. În acest mod vom reduce diferențele dintre zonele puternic urbanizate și zonele mic urbane și rurale dar mai ales prin încurajarea și atragerea de investiții care să ofere șanse tinerelor generații este o provocare cu care județul Brașov se confruntă și pentru care e nevoie de soluții reale. Odată cu deschiderea și operarea aeroportului - cel mai mare obiectiv de infrastructură din ultimii 30 de ani de la noi din județ, în următorii 4 ani, trebuie să accelerăm accesul locuitorilor din întreg județul Brașov la oportunitățile deschise de acesta. Brașovul este județul cu cel mai înalt grad de urbanizare din regiunea centru și al doilea la nivel național, cu excepția Bucureștiului. 64% din populație locuiește în mediul urban, iar 36% în mediul rural" ne-a precizat președintele Adrian Veștea.

Deasemenea este importantă infrastructură rutieră pentru conectarea drumurilor județene cu sistemul de autostrăzi pentru a dezvolta accesul oamenilor din comunități către noi oportunități prin noi parcuri industriale - zona Făgăraș prin autostrada Sibiu. Conectarea drumurilor județene cu drumul expres Brașov - Mioveni. Finalizarea fazei II a aeroportului - pentru zona Ghimbav - Codlea - dezvoltarea segmentului logistic pentru a face față unui volum mai mare de trafic aerian. Conectarea aeroportului cu trenul metropolitan pentru acces facil al tuturor turiștilor către zonele de munte și direcționarea turiștilor

Conectivitatea sporită va poziționa regiunea Brașovului nu doar ca o destinație de weekend la nivel național, ci ca o destinație europeană, oferind cu adevărat potențial agroturismului și proiectelor pentru zonele izolate ale județului. Cel mai bun exemplu este accesul facil al turiștilor internaționali la trasee precum Via Transilvanica. Traseul intră în județul Brașov dinspre satul mureșan Archita şi continuă prin satele brașovene Beia, Roadeş, comuna Bunești Criț, ieşind din nou spre Mureș către Saschiz.

Domeniul schiabil din județul Brașov este al doilea mare beneficiar al proiectelor de infrastructură pe care Adrian Veștea le are în plan în noul mandat. Datorită aeroportului, Brașovul se aliniază la marile atracții de iarnă, alături de zone precum Innsbruck care sunt deservite de aeroporturi regionale.

Prezența aeroportului va deschide drum și pentru evenimente culturale internaționale. Așa cum Sibiu a atras Festivalul Internațional de Teatru, așa cum Cluj are TIFF- Transilvania International Film Festival, așa noul culoar de zbor e un culoar de accelerare pentru evenimente culturale de amploare, ținând cont că Brașovul are tradiție cu evenimente internaționale precum Cerbul de Aur.

"Dragi brașoveni, mă adresez vouă nu doar ca un simplu candidat, ci ca un brașovean care își dorește să vadă acest oraș și județ strălucind în toată splendoarea sa. Sunt Adrian Veștea și am visat întotdeauna la un Brașov mai bun, mai frumos și mai prosper pentru noi toți", spune președintele Adrian Veștea.

Marian Gârleanu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu