Viceprimarul Virgil Pirvulescu a încercat să profite de criza sanitară din Râmnicu Vălcea în interesul mafiei gunoaielor!

Postat la: 06.06.2024 - 00:00

Analizarea unor documente poate oferi o înțelegere a modului în care municipiul Râmnicu Vâlcea a trecut printr-o criza sanitară fara precedent după Decembrie. Chiar dacă nu a durat nici 48 de ore, această criză care s-a anunțat cumplită în plină vară nu poate fi ignorată. Dupa rezolvarea urgenta a problemei, au iesit la iveala informatii ingrijoratoare câteva zile mai târziu: o grupare din PNL, condusă de viceprimarul Virgil Pîrvulescu, a dorit să dea o lovitură actualului salubrizator - SC Romprest Energy, pentru a aduce un altul - SC Brai - Cata. De ce?

30 iunie 2021: ședința ordinară a Consiliului Municipal Primarul Mircia Gutău a adus pe ordinea de zi un proiect care ar fi crescut taxa de salubrizare cu 2 lei pe persoană pe lună dacă ar fi fost aprobat de majoritatea consilierilor. Reprezentanții companiei Romprest Energy, care a câștigat licitația pentru salubrizarea capitalei de județ în 2014, au prezentat note de fundamentare în fața comisiilor de specialitate și a Consiliului Local. Într-adevăr, era vorba despre cheltuielile pe care Romprest trebuia să le plătească New Reciclyng, o companie care deține singura stație de sortare din județul Vâlcea.

Pe 1 iulie, viceprimarul Virgil Pîrvulescu lansează o bombă pe Facebook. O scrisoare a  SC Brai - Cata SRL către Primăria Râmnicu Vâlcea (dar în atenția viceprimarului Pîrvulescu) din 8 iunie 2021, cu mult înainte de începutul crizei, în care compania și-a exprimat intenția de a se ocupa de salubrizarea municipiului. În plus, a dezvăluit că este dispusa să colaboreze „la limita tarifelor". In realitate, insa, scrisoarea care a fost expediată de Brai - Cata este un răspuns la prima adresă trimisă de viceprimarul Pîrvulescu. De ce este acest schimb de „scrisori" între un salubrizator care nu colaborează cu primăria și viceprimarul atât de grav? Este simplu! Viceprimarul liberal este, conform legii, limitat la supravegherea situației deșeurilor din oraș și la reprezentarea primăriei în ADI Salubrizare. Nicidecum să negocieze în secret cu o altă companie de salubrizare, pe langa contractul pe care primăria îl deține deja cu Romprest Energy.

 

Cine este SC Brai - Cata SLR? SC Urban SA, care este patronată de Teodor Florescu, un afacerist din Vâlcea, a înființat această companie.

 

Urban deține 51% din părțile sociale ale Brai - Cata, conform actului constitutiv. Cine este Urban SA? Acea societate este singura care are o obligație istorică față de primăria Râmnicului. După cum se arată într-un răspuns oficial al primăriei , Urban SA trebuie să plătească primăriei 10,8 milioane de lei, cu tot cu majorările pentru întârziere. Acest lucru se datorează faptului că Urban nu și-a plătit redevența din 2008 până în 2014, perioada în care contractul a fost reziliat. Tot Urban are obligația de a plăti suma restantă de 619.810 lei pentru taxa de depozitare a gunoiului la Fețeni către primărie.

 

În total, cheltuielile de judecată și cheltuielile cu executorul ajung la 11,4 milioane de lei. Bani pe care primăria nu îi va mai vedea niciodată, deoarece SC Urban este pe punctul de a se prăbuși. Procesul de faliment al Urban SA fiind acum pe masa judecatorilor. Deci, pe cine dorea Virgil Pîrvulescu să angajeze pentru colectarea deșeurilor din oraș? O companie care este condusă de același antreprenor care a dat tepe anterior. Cum a reușit să manipuleze majoritatea membrilor PNL și USR pentru a forța un vot împotriva tarifelor, doar pentru a-și aduce, din nou, partenerul țepar la salubrizare? Ulterior, useriștii s-au repoziționat votând noile tarife, îngrijorați de riscul penal care a apărut.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu