A fost desemnat cel mai rapid pilot din istoria Formulei 1

Postat la: 18.08.2020 - 14:50

În colaborare cu Amazon Web Service, organizatorii Formulei I au elaborat un clasament al celor mai rapizi piloți, cu ocazia aniversării a 70 de ani de existență, transmite EFE. Au fost analizate datele începând cu anul 1993. În top se află brazilianul Ayrton Senna.

Acesta a decedat în 1994, în urma unui accident care a avut loc pe circuitul de la Imola, în timpul Marelui Premiu al statului San Marino. El i-a întrecut, în această ierarhie, pe germanul Michael Schumacher şi pe britanicul Lewis Hamilton, actualul campion mondial.

Analiza a fost elaborată pe baza vitezei realizate în calificări, acesta fiind momentul în care piloţii rulează cel mai rapid pe parcursul unui weekend de Mare Premiu, ţinându-se cont de randamentul pe tur.

Ayrton Senna a fost triplu campion mondial de Formula 1 și conduce în acest clasament cu un avans de 0,114 secunde faţă de Michael Schumacher, iar Lewis Hamilton se află pe locul al treilea, la 0,275 secunde.

În topul celor mai rapizi 10 piloţi din istoria acestui campionat mai figurează olandezul Max Verstappen, spaniolul Fernando Alonso, germanul Nico Rosberg, monegascul Charles Leclerc, finlandezul Heikki Kovalainen, italianul Jarno Trulli şi germanul Sebastian Vettel.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu