Australia interzice unui preot sârb să meargă la Djokovici de Crăciun: Biserica Ortodoxă Sârbă reacționează!

Postat la: 08.01.2022 - 15:36

Australia a respins cererea Bisericii ortodoxe sârbe locale ca un preot să îl poată vizita pe jucătorul de tenis sârb Novak Djokovici, cazat într-un hotel rezervat imigranţilor din Melbourne, cu prilejul Crăciunului pe stil vechi.

În loc de această vizită, biserica va oficia o slujbă în faţa hotelului imigranţilor, a informat Episcopia Ortodoxă sârbă. Autorităţile australiene au explicat că nu se permite nimănui să intre în hotel ca urmare a măsurilor de restricţie impuse de pandemia de COVID-19. "Este vorba de o încălcare gravă a drepturilor elementare ale omului şi facem apel autorităţilor responsabile să permită urgent accesul liber şi fără piedici celor care vor să aducă alinare religioasă şi emoţională persoanelor reţinute", precizează Episcopia Ortodoxă sârbă într-un comunicat.

Autorităţile australiene au respins intrarea în ţară a lui Novak Djokovici - care nu s-a vaccinat anti-COVID-19 - pentru a participa la Australian Open pe motiv că nu dispune de viza necesară. Australia respinge totodată acuzaţiile lansate de anturajul tenismanului, potrivit cărora acesta ar fi reţinut, subliniind că Djokovici poate părăsi ţara oricând doreşte.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu