British Cycling interzice bicicliștilor transgender să mai participe la categoria feminină: "Vrem să asigurăm corectitudinea sportului!"

Postat la: 27.05.2023 - 15:28

Organismul național de conducere al ciclismului din Marea Britanie - British Cycling - a anunțat că vor putea participa la categoria feminină în competiții doar cei cu sexul feminin din naștere, pentru a „asigura corectitudinea" sportului.

Categoria masculină va fi reclasificată într-o „categorie deschisă", în care bărbații biologici, bărbații transgender, femeile transgender și indivizii non-binari pot concura cu toții.

CEO-ul British Cycling, Jon Dutton, a declarat: „Sunt încrezător că am dezvoltat politici care protejează atât corectitudinea competiției sportive pe biciclete, cât și faptul că toți cicliștii au oportunități de a participa", a spus el. „Scopul nostru a fost întotdeauna să promovăm egalitatea, diversitatea și incluziunea, acordând, în același timp, prioritate echității concurenței. Acest obiectiv nu s-a schimbat", a adăugat Dutton într-un comunicat.

Ciclismul este cel mai recent sport care a interzis sportivilor transgender să concureze în evenimente feminine, urmând conducerea Federației Britanice de Triatlon și a Swim England, ambele restricționând eligibilitatea persoanelor trans. Dezbaterea în ciclism a fost declanșată în martie anul trecut, când sportiva transgender Emily Bridges, născută bărbat, dar care urmase terapie de substituție hormonală, a fost blocată de la UCI, organismul de conducere mondial al ciclismului, să nu mai concureze la Campionatele Naționale Britanice Omnium. Recent, la o cursă de ciclism din Statele Unite ale Americii, două sportive au refuzat să urce pe podium după ce cursa a fost câștigată de un transgender.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu