Ce ne așteaptă în optimi: Olanda sau Slovenia

Postat la: 26.06.2024 - 21:45

Româna se califică în optimile de finală Euro 2024 din poziția de lider al grupei, după remiza 1-1 cu Slovacia. Echipa lui Edi Iordănescu o dă la pace cu cea a lui Francesco Calzona și ambele avansează în faza următoarea a turneului final.

Slovacia a deschis scorul în minutul 24, după ce mijlocașul Ondrej Duda a marcat dintr-o centrare perfectă a lui Juraj Kucka. Răzvan Marin a readus-o în meci pe România după ce a transformat penaltyul scos de Ianis Hagi, o execuție imposibil de parat pentru portarul slovac.

România va juca împotriva Olandei sau Sloveniei pe 2 iunie, de la ora 19:00.

Lobotka a fost desemnat Jucătorul Meciului. „A controlat jocul și a fost mereu în căutarea mingii. Chiar și atunci când a fost presat, a găsit sau a creat spațiu pentru alții. A arătat o gamă excelentă de pase, în special în adâncime," a declarat Comisia de Observatori Tehnici a UEFA.

Proverbul „Când doi se ceartă, al treilea câștigă" se potrivește de minune în meciul dintre Ucraina și Belgia, deoarece rezultatul final ajută naționala României să câștige grupa. Astfel, Ucraina este eliminată, iar Belgia ajunge în optimi de pe locul 2.

Kevin De Bruyne a fost numit Jucătorul Meciului. Este distincția cu numărul doi din acest turneu final, după ce a primit premiul și la finalul meciului cu România.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu