E de rău in fotbal: România riscă să fie interzisă din competițiile internaționale

Postat la: 26.01.2021 - 18:06

Liga 1 stă pe un butoi cu pulbere, după ce Alexandru Ioniţă (26 de ani) a recunoscut la ANAD că a folosit o terapie de vitaminizare interzisă.

Jurnaliștii explică faptul că alături de Ioniță, alți doi jucători de la Astra au apelat la aceeași terapie interzisă - Kehinde Fatai și Takayuki Seto, iar regulamentul ANAD e clar: când mai mult de doi membri dintr-o echipă sunt găsiți vinovați pentru încălcarea unei astfel de reguli, organizatorul competiției, în acest caz FRF, trebuie să descalifice echipa respectivă, pe lângă sancțiunea dictată împotriva jucătorilor. Dacă FRF va refuza să o excludă pe Astra din campionat, în momentul în care va exista o decizie definitivă în acest sens, România riscă să fie interzisă din competițiile internaționale, susține Cristi Balaj, președintele ANAD.

"FRF poate face ce dori, doar că apar consecințe. FIFA și UEFA, Comitetul Olimpic Internațional sunt semnatari ai codului. Federațiile, Ligile trebuie să respecte legea, sunt purtătoare de CIS și obligatoriu trebuie să respecte legea din țara respectivă. WADA a avut grijă să se asigure că legile din fiecare țară sunt în conformitate cu prevederile codului.

Atunci când există anumite scăpări legea are noțiuni care prevăd că sunt aplicate. Situația e foarte clară. Legea românească spune ceva, codul e în conformitate, iar în situația în care un semnatar - nu vorbim de România neapărat - nu respectă prevederile codului și legea, nu va mai fi primit în competițiile internaționale de forurile care au semnat și ele codul", a declarat Cristi Balaj, președintele Agenției Mondiale Antidoping.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu