Echipa feminină de handbal pe plajă a Norvegiei amendată pentru că jucătoarele au refuzat să poarte bikini

Postat la: 20.07.2021 - 18:17

Echipa feminină de handbal pe plajă a Norvegiei a fost amendată cu 1.500 de euro, pentru că fetele au refuzat să poarte bikini la o competiţie europeană. Ministrul Culturii, Abid Raja, a spus că amenda este "complet ridicolă”.

Jucătoarele Norvegiei au purtat în loc pantaloni scurţi în meciul împotriva Spaniei, la Campionatul European de handbal pe plajă de la Varna, Bulgaria, care a avut loc duminică. Însă ţinuta lor a încălcat reglementările Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), care spune că jucătoarele trebuie să poarte „pantaloni scurţi decupaţi, tip bikini". Luni, Comitetul Disciplinar al Federaţiei Europene de Handbal (EHF) a amendat echipa norvegiană cu 150 de euro pe jucătoare, pentru încălcarea regulamentului internaţional.

Federaţia Norvegiană de Handbal (NHF) declarase că este pregătită să plătească amenda. „Desigur, vom plăti orice amendă", a declarat preşedintele NHF Kare Geir Lio. „Suntem cu toţii în aceeaşi barcă". Însă mediile sportive norvegiene şi-au exprimat indignarea faţă de pedeapsă. Jucătoarele au declarat înainte de competiţie că bikini sunt „degradanţi" sau „incomozi". „În 2021, asta nu ar trebui să fie o problemă", a declarat Eirik Sørdahl, preşedintele Federaţiei Norvegiene de Volei. Iar ministrul culturii din ţară, Abid Raja, a spus că amenda este „complet ridicolă".

Înaintea Campionatului European, Norvegia s-a adresat EHF pentru a cere permisiunea de a juca în pantaloni scurţi, dar i s-a transmis că asta înseamnă o încălcare a regulilor, care este pedepsită cu amendă. Norvegia a înaintat o propunere de modificare a actualelor reglementări privind echipamentul care va fi discutată în lunile următoare. Norvegia a pierdut meciul pentru medalia de bronz împotriva Spaniei cu 0-2.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu