Femeile transgender, favorizate în competițiile sportive: FIFA a propus un nou regulament

Postat la: 20.06.2022 - 13:01

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a elaborat un nou regulament care ar trebui să faciliteze accesul femeilor transgender la competiții. Daily Mail susține că proiectul de document nu are un prag pentru nivelul de testosteron la un sportiv. Se presupune că sportivii care se identifică ca femei pot fi admiși la competițiile feminine.

FIFA, cu toate acestea, sugerează că turneele feminine nu pot fi frecventate de sportivi de sex feminin, care "păstrează peste rivali avantajul câștigat ca urmare a nașterii și dezvoltat ca bărbați." Modul în care se va stabili acest lucru nu este încă pe deplin clar. Este de așteptat ca fiecare caz specific să fie analizat de o comisie de medici, psihologi, avocați și specialiști în drepturile omului.

Publicația subliniază că acesta este doar un proiect de regulament, condițiile urmând să fie discutate în continuare. Mulți oficiali din domeniul sportului consideră că, în forma sa actuală, documentul nu poate fi adoptat, notează Daily Mail.

Totodată, săptămâna trecută, Uniunea Internațională a Ciclismului a modificat regulile de participare, scăzând pragul pentru nivelul admis de testosteron în competițiile feminine și, de asemenea, a crescut perioada în care un sportiv trebuie să mențină acest nivel la nivelul necesar. Acum, regulile necesită un nivel de până la 2,5 nanomoli timp de doi ani. În mod normal, nivelul de testosteron în 99 la sută dintre femei sunt rareori peste două nmol/L (la bărbați, aproape întotdeauna peste 10 nmol/L).

Uniunea a luat această decizie după un scandal cu ciclista britanică Emily Bridges, care a obținut succes în sport ca bărbat și a început terapia hormonală în 2021. Dacă FIFA a propus un astfel de document, fix invers e situația la competițiile de natație. Organismul de conducere al natației mondiale a interzis efectiv, începând de luni, femeilor transsexuale să concureze în probele feminine, informeză Times Of Israel.

Membrii FINA au adoptat pe scară largă duminică o nouă "politică de incluziune de gen" care permite doar înotătorilor care au făcut tranziția înainte de vârsta de 12 ani să concureze în probele feminine. Organizația a propus, de asemenea, o "categorie de competiție deschisă".

"Acest lucru nu înseamnă că oamenii sunt încurajați să facă tranziția până la vârsta de 12 ani. Este ceea ce spun oamenii de știință, că dacă faci tranziția după începerea pubertății, ai un avantaj, ceea ce este nedrept", a declarat James Pearce, care este purtătorul de cuvânt al președintelui FINA, Husain Al-Musallam, pentru The Associated Press.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu