Filatelia românească alături de Clubul Sportiv Rapid București la aniversarea Centenarului

Postat la: 24.06.2023 - 01:34

În Salonul Regal din incinta Gării de Nord, un loc încărcat de istorie, Romfilatelia a fost invitată să lanseze, alături de conducerea Clubului Sportiv Rapid București și prieteni, emisiunea de mărci poștale dedicată aniversării Centenarului unuia dintre cele mai iubite cluburi sportive.

Cristina Popescu, Directorul General Romfilatelia a prezentat elementele emisiunii, cele două timbre prezentând în compoziția grafică o imagine a «bijuteriei» Clubului, viitoarea arenă fotbalistică și respectiv secvențe ale unor evenimente sportive: un meci de volei, o „galerie" entuziasmată de câștigarea unei cupe la volei și o tribună cu spectatori. Emblema Clubului, care include ultracunoscuta emblemă a CFR-ului, personalizează imaginile de ansamblu ale mărcilor poștale.
Colița filatelică, cu un timbru perforat de dimensiuni generoase, apare ca o intrare spre o arenă de fotbal, în care arhitectura fațadei actualului stadion este completată (figurativ) cu arhitectura viitoarei arene moderne a fotbalului-rege.

În grafica coliței sunt redați atleți medaliați la Jocurile Olimpice, printre aceștia menționând pe Vali Ionescu, Violeta Beclea, Gabriela Szabo și Marian Oprea. Violeta Beclea cucerea argintul la JO Sydney 2000 în proba de 1500 m. Cea mai prolifică atletă a Rapidului la Jocurile Olimpice a fost Gabriela Szabo. Szabo a luat argint la 1500m în 1996 la Atlanta, bronz în 2000 la Sydney, la 1500 de metri, și aur, tot la Sydney dar în proba de 5000 de metri. Ambele sportive s-au bucurat de produse filatelice speciale.
La dezvelirea panoului aniversar ne-am bucurat de prezența, alături de Bogdan Vasiliu, director general CS Rapid București, a marii campioane a handbalului,

Alina Dobrin, câștigătoare a City Cup în anul 2000, campioana națională în anul 2003 și componentă a echipei naționale a României. Surpriza serii a fost lansarea produsului filatelic special cu tema „Sportivi de legenda", dedicat lui Rică Răducanu, portar al echipei naționale de fotbal, care a avut cele mai mari succese ale carierei sale sportive în perioada în care a jucat la clubul bucureștean Rapid București și care este și acum îndrăgit de suporteri.
Un Club sportiv peste tot iubit, peste tot acasă! La mulți ani, Rapid București!

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu