Gigi Becali, suspendat patru luni şi amendat drastic după declaraţii sexiste

Postat la: 09.07.2020 - 18:16

Patronul FCSB, Gigi Becali, a fost suspendat patru luni şi amendat cu 65.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF după declaraţii discriminatorii. Totodată, clubul FCSB a fost sancţionat cu 10.000 de lei.

"Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Becali George. În temeiul art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni şi penalitate sportivă de 65.000 lei În baza art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei", informează FRF.

La 22 ianuarie, Becali a declarat că va sponsoriza cu 10.000 de euro o echipă de fotbal feminin, pentru a respecta obligaţia impusă de FRF ca toate grupările din Liga I să înfiinţeze formaţii de fete.

"Dacă o să fie obigatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una... Îi dau zece mii sponsorizare şi pune FCSB pe piept. (n.r. - întrebat dacă o să meargă în vestiar să le încurajeze) Uite, vezi? Cum să meargă un bărbat în vestiar la femei? Vezi? Că şi asta strică! Hai, că cine ştie, discriminare, că la nebunia lor orice lucru e discriminare. Dar eu spun lucrurile cum le văd normal, eu spun o opinie, o părere şi în opinia mea nu trebuie să facă femeia... Dar dacă trebuie şi e obligatoriu, cum este în regulament... Chiar ne-a rugat o echipă, le dau zece mii sponsorizare şi după aia joacă pe piept cu FCSB. Nu te gândeşti? Dacă îi dă cu mingea în ţâţă? Hai, fiţi sănătoşi!", a declarat Becali, la ProX.

Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF sancţionează rasismul, xenofobia, discriminarea, denigrarea.

La punctul 1 se arată următoarele: "Orice persoană care, în mod public, discriminează sau denigrează pe altcineva într-o manieră jignitoare pe motive de rasă, culoare, limbă, religie, sex, origine etnică sau care comite o altă faptă având acest caracter, va fi suspendată pentru 6 jocuri la toate nivelurile, în cazul jucătorilor, echipei tehnice şi antrenorilor şi 4 luni pentru oficiali. În plus, clubul căruia aparţine făptuitorul va fi sancţionat o penalitate sportivă de la 5.000 la 60.000 de lei, la fiecare nouă abatere de acelaşi tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancţinat gradual cu programarea jocurilor fără spectatori de la 1 la 4 etape cumulat cu o penalitate sportivă de 60.000 lei. Dacă acesta este un oficial asimilat, penalitatea va fi de la 10.000 la 80.000 de lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi în cazul în care o persoană are un comportament xenofob, ofensator sau care hărţuieşte o altă persoană pe astfel de motive."

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu