Isterie: De la 1 iunie suporterii se pot vaccina anti-COVID la intrarea pe stadioane şi în săli de sport!

Postat la: 28.05.2021 - 15:41

Ministerul Tineretului şi Sportului a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că limita de ocupare de 25% a stadioanelor şi sălilor de sport va putea fi depăşită de la 1 iunie, „dacă suporterii se vaccinează la intrarea în incintă", relatează Agerpres.

„Competiţiile în spaţii închise vor putea avea spectatori. În plus, atât în spaţiile închise, cât şi deschise, limita de ocupare de 25% poate fi depăşită, dacă suporterii se vaccinează la intrarea în incintă. De asemenea, se redeschid la capacitate maximă sălile de sport şi/sau fitness, precum şi piscinele interioare, până la un procent de 70% din capacitatea maximă a spaţiului, în anumite condiţii. Lumea sportului se bucură de la 1 iunie de importante măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, dar şi cu privire la activitatea sălilor de sport şi fitness şi a piscinelor interioare, ca urmare a aprobării în şedinţa de Guvern de ieri a Hotărârii pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021″, precizează sursa citată. Hotărârea urmează a fi publicată în scurt timp în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare la data de 1 iunie.

Conform MTS, suporterii vor putea reveni la evenimentele sportive în spaţii închise, fără ca organizatorii să mai aibă obligaţia de a solicita aprobări sau avize pentru a avea spectatori. Procentul în care aceştia vor putea participa la evenimente sportive este de până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului. Competiţiile sportive se vor putea desfăşura, în spaţii închise sau deschise, cu un procent mai mare de 25% din capacitatea maximă a spaţiului dacă persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau se vaccinează la intrarea în incintă. Această măsură deschide calea organizării de evenimente la capacitate maximă, fără alte avize sau aprobări, şi reprezintă un câştig major pentru sport, sportivi şi iubitorii sportului. Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber şi în spaţii închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 310/708/2021. Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, consideră că măsurile care vor intra în vigoare de la 1 iunie constituie „un pas major către normalitate".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu