JO 2020 Tokyo, România are garantată prima medalie! Ana Maria Popescu s-a calificat în finala probei de sabie

Postat la: 24.07.2021 - 13:54

Ana Maria Popescu s-a calificat în ultimul act al probei de spadă din cadrul concursului de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a asigurat prima medalie pentru Team România.

Singura campioană olimpică din lotul României a defilat pe planşa de la Jocurile Olimpice şi a reuşit să se califice în finala probei după un traseu în care şi-a măturat adversarele. Sâmbătă dimineaţa, sportiva în vârstă de 36 de ani a legat patru victorii şi urmează să lupte pentru aurul olimpic.

Duelul din semifinale, împotriva estoniencei Katrina Lehis, a fost echulibrat doar în prima sa parte. La scorul de 4-4, omânca a reşit trei tuşe cosecutive, după care a reuşit să conserve avantajul până la final, impunându-se cu 15-11.

Ana Maria Popescu (fostă Brânză) are deja două medalii olimpice în palmares, un argint cucerit, în 2008, la Beijing, la individual, şi un aur pe care l-a luat cu echipa feminină, în 2016, la Rio de Janeiro.

Traseul Ana Mariei la Tokyo: Turul 1: BYE Turul 2: Ana Maria Popescu - Tikanah Kiria Rahman Abdul (Singapore) 15 - 10 Optimi: Ana Maria Popescu - Song Se-ra (Coreea de Sud) 15 -6 Sferturi: Ana Maria Popescu - Julia Beljajeva (Estonia) 15-8 Semifinale: Ana Maria Popescu - Katrina Lehis (Estonia) 15-11 În finală, de la ora la ora 14.45, Ana Maria va evolua contra chinezoaicei Yiwen Sun, locul 3 în ierarhia mondială, adversară împotriva cărei românca a câştigat ultimele două meciuri directe.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu