Jucătorii nevaccinați din Premier League vor fi amendați de cluburi. Decizia este examinată de șefii cluburilor de fotbal

Postat la: 15.12.2021 - 16:57

Cluburile din Premier League, eşalonul de elită al fotbalului englez, examinează posibilitatea reducerii salariilor jucătorilor care nu sunt vaccinaţi împotriva Covid-19 şi care trebuie să se izoleze, anunţă cotidianul britanic Daily Mail.

Decizia ar putea fi luată pe fondul creşterii numărului cazurilor de Covid-19 în Regatul Unit şi a ameninţării variantei Omicron, precum şi a multiplicării interacţiunilor între jucători şi persoanele testate pozitiv, interzise în mod normal interzise în cadrul profesiei lor, în condiţiile în care astfel de contacte îi obligă să intre în carantină. Numărul fotbaliştilor infectaţi sau obligaţi să intre în izolare a explodat în cursul ultimelor două săptămâni, nu doar în Premier League, unde au fost înregistrate 42 de noi cazuri pozitive, conform datelor prezentate luni. Cluburile engleze îşi văd astfel loturile decimate, iar în ultima săptămână au fost amânate patru partide în fotbalul englez din cauza Covid-19, două dintre ele în Premier League.

Luna trecută, echipa germană Bayern Munchen a redus salariile a cinci dintre jucătorii săi nevaccinaţi, în frunte cu internaţionalul Joshua Kimmich, pentru fiecare meci sau zi de antrenament la care au lipsit după ce au intrat în contact cu o persoană infectată. Un mod de a-i responsabiliza pe jucători care ar putea fi aplicat şi în Premier League, în condiţiile în care varianta Omicron, foarte prezentă în Anglia (40% dintre contaminări) ameninţă să bulverseze calendarul înaintea sărbătorilor de iarnă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu