Lazio riscă excluderea din Serie A - Clubul este bănuit că a manipulat rezultatele testelor pentru Covid-19

Postat la: 04.11.2020 - 13:22

Clubul Lazio riscă de la o amendă la excluderea din Serie A, fiind bănuit că a manipulat rezultatele testelor pentru noul coronavirus în cazul unor jucători, informează presa italiană, care citează Gazetta dello Sport.

Atacantul Ciro Immobile, mijlocaşul Lucas Leiva şi portarul Thomas Strakosha au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus la controlul comandat de UEFA înaintea meciului cu FC Bruges, scor 1-1, disputat în urmă cu o săptămână, în etapa a II-a a Grupei F a Ligii Campionilor.

Cei trei nu au avut, astfel, drept de joc în Belgia, însă la testul efectuat, vineri, pentru meciul de duminică, din Serie A, cu Torino, Immobile, Leiva şi Strakosha au ieşit toţi cu rezultat negativ.

Ei au fost pe banca de rezerve la Torino. Immobile a intrat pe teren în minutul 56 şi a marcat, din penalti, golul de 3-3, în minutul 90+5, iar Leiva a fost trimis în joc, în minutul 46, doar portarul albanez nefiind utilizat. Lazio s-a impus în cele din urmă cu 4-3, după un gol marcat de Caicedo, în minutul 90+8.

Apoi Immobile, Leiva şi Strakosha au fost din nou testaţi pozitiv, tot la un control comandat de UEFA, înaintea partidei de miercuri, din deplasare, cu Zenit Sankt Petersburg, din etapa a III-a a fazei grupelor Ligii Campionilor.

Antrenorul Simone Inzaghi a fost nevoit să-i lase acasă pe cei trei fotbalişti, însă federaţia italiană a deschis o anchetă, bănuind că oficialii clubului din Roma au manipulat rezultatele testelor, astfel încât fotbaliştii să poată juca în campionat.

Conducerea clubului Lazio se apără, susţinând că testele efectuate la clinica agreată de UEFA sunt fals pozitive şi că numai cele cu rezultat negativ, făcute la o clinică din Avellino, sunt corecte.

"Suntem obişnuiţi cu această situaţie de urgenţă, mă întristează să nu am la dispoziţie jucătorii care au luptat pentru a ajunge în Liga Campionilor", s-a mărginit a spune antrenorul Simone Inzaghi despre situaţia celor trei, la conferinţa de presă organizată în Rusia.

Dacă gruparea la care evoluează fundaşul Ştefan Radu va fi găsită vinovată, aceasta riscă o amendă consistentă, o depunctare sau chiar excluderea din Serie A, pentru încălcarea protocolului sanitar, transmite News.ro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu