Messi pleacă, Barcelona i-a găsit înlocuitor: Vine tot din Argentina şi are 26 de ani

Postat la: 25.08.2020 - 19:25

Ceea ce părea, iniţial, o pură speculaţie menită să capteze atenţia iubitorilor fotbalului se transformă, treptat, într-un subiect tot mai veridic.

Vorbim despre plecarea lui Lionel Messi (33 de ani) de la Barcelona, după 17 ani petrecuţi la formaţia catalană. Golgheterul primei ligi spaniole, inclusiv în stagiunea recent încheiată - a avut 25 de reuşite - Messi e, în mod evident, nemulţumit de ce se întâmplă la club.

La începutul anului, a avut un conflict cu directorul sportiv, Eric Abidal, care tocmai a fost pus pe liber de Barcelona şi ca urmare a acelui episod. Apoi, s-au tot amplificat supărările lui Messi, din cauza rezultatelor înregistrate pe teren: eşecul din La Liga şi eliminarea ruşinoasă din sferturile Ligii Campionilor, după un 2-8 şocant cu Bayern Munchen.

Surse importante din presa spaniolă, care au legături strânse atât cu Barcelona, cât şi cu Messi, au scris, săptămâna trecută, că Leo nu mai crede în capacitatea Barcelonei de a-i oferi un proiect serios, al cărui punct culminant să fie câştigarea Ligii Campionilor. Iar asta pentru că gruparea catalană se confruntă şi cu probleme financiare serioase. Nici discuţia cu noul antrenor, Ronald Koeman, nu l-ar fi convins pe Messi că e oportun să rămână la Barcelona. În acest moment, variantele Manchester City, PSG şi Inter Milano par mult mai tentante pentru argentinianul de 33 de ani.

Cel puţin în declaraţiile lor publice, şefii Barcelonei vor rămânerea lui Messi, cu orice preţ. În culise însă, au început să-şi facă socotelile pentru vânzarea sa. E clar că, la 33 de ani ai lui Messi au, probabil, ultima şansă de a face bani fruomşi, de pe urma argentinianului. Clauza de reziliere a contractului se ridică la 700 de milioane de euro, însă nimeni nu va plăti o asemenea sumă pentru un jucător care devine liber, în 2021. De aceea, dacă nu se va înţelege cu Messi, Barcelona se va aşeza la masa negocierilor cu cluburile interesate de vedeta argentiniană.

Şi, după cum a notat presa internaţională, oficialii catalanilor au deja planul pentru înlocuirea lui Messi! Cu banii obţinuţi din vânzarea acestuia ar urma să-l aducă pe Paulo Dybala - foto (26 de ani), un alt argentinian. Vârful lui Juve tocmai a cerut ca salariul său actual, de 288.000 de euro pe săptămână, să fie dublat, pentru a ajunge la nivelul celui încasat de Cristiano Ronaldo şi de Matthijs de Ligt, colegii săi de echipă. Greu de crezut că Juve va accepta aşa ceva, având în vedere că peste tot tendinţa e de a micşora cheltuielile, din cauza crizei financiare.

Aşadar, prin vânzarea lui Messi, Barcelona chiar ar avea şanse bune de a pune mâna pe Dybala. Situaţia acestei mutări se va lămuri, cu siguranţă, în următoarele zile, în condiţiile în care atât Serie A, cât şi La Liga vor porni la drum, în septembrie. 11 goluri în 33 de meciuri a marcat Dybala pentru Juventus, în recent încheiata ediţie din Serie A.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu