NBA avertizează cluburile să nu îşi vaccineze jucătorii înaintea categoriilor prioritare

Postat la: 25.12.2020 - 18:03

NBA a avertizat cele 30 de echipe din liga nord-americană de baschet să nu încerce să caute şi să administreze noile vaccinuri contra COVID-19, înaintea categoriilor prioritare ce vor fi stabilite de autorităţile americane de sănătate publică.

Comunicatul intern transmis cluburilor din NBA reiterează declaraţiile comisarului ligii Adam Silver, care a afirmat la începutul săptămânii că organizaţia sa nu va solicita niciun ''privilegiu'' sau că va ignora regulile ce trebuie respectate de întreaga societate americană: ''Este de la sine înţeles că nu vom depăşi această linie. Ne vom aştepta rândul pentru a obţine vaccinul''. Silver a lăudat munca depusă de guvernele federale şi de stat pentru a asigura cât mai curând doza dublă de vaccin pentru majoritatea celor 300 milioane de locuitori ai SUA: ''Misiunea lor este enormă şi organizaţia noastră va fi întotdeauna de partea autorităţilor în maniera cea mai pozitivă în care putem colabora în misiunea lor''.

Conform experţilor care consiliază NBA, vaccinurile Pfizer şi Moderna sunt sigure şi eficiente, iar liga le-a reamintit echipelor că jucătorii şi personalul lor vor fi vaccinaţi la timpul şi conform priorităţii impuse de autorităţile sanitare. NBA a permis însă câteva excepţii privind vaccinarea mai rapidă în cazul medicilor şi a personalului său legat de sănătate, membrii corpurilor tehnice în vârstă sau pentru cei cu afecţiuni care prezintă un risc major de complicaţii în cazul infectării cu COVID-19. NBA intenţionează să colaboreze cu sindicatul jucătorilor în următoarele săptămâni şi luni la campanii de educare a publicului despre siguranţa vaccinurilor, la fel cum au făcut-o în timpul alegerilor trecute cu mişcarea civico-politică pentru a promova importanţa prezenţei la vot.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu