Novak Djokovic este la un pas de expulzare (presa australiană)

Postat la: 12.01.2022 - 19:10

Situația liderului mondial ATP Novak Djokovic se complică de la oră la oră. Statul australiam pregătește un caz solid împotriva sa iar decizia de expulzare pare iminentă, potrivit presei australiene.

Autoritățile australiene au extins investigațiile în privința lui Novak Djokovic, după ce acesta a recunoscut o serie de erori comise, de la încălcarea izolării, până la fals în declarații privind călătoriile și declarații contradictorii după ce a aflat că a fost testat pozitiv la Covid-19.

"Guvernul federal încă pregătește în această seară (n.r. miercuri, 12 ianuarie) un caz solid pentru a revoca viza lui Novak Djokovic și a-l expulza. Sursele noastre susțin că ministrul Alex Hawke a amânat o decizie finală cu privire la invocarea sau nu a puterii sale discreționare de anulare a vizei lui Djokovic, deoarece cazul a avut implicații grave pentru politica Guvernului de protecție a frontierei.

O sursă guvernamentală a dezvăluit că orice mișcare spre relaxarea regulilor guvernamentale de imigrare și de a permite jucătorului de tenis să rămână în Australia ar crea un precedent periculos. Guvernul este pregătit să înfrunte o reacție internațională pe care o va atrage decizia, deoarece ar fi în interesul național și ar fi în concordanță cu 'eforturile noastre continue de a controla răspândirea Covid-19'.", scrie Herald Sun.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu