Novak Djokovici i-a învins în instanță pe neocomuniștii australieni

Postat la: 10.01.2022 - 10:22

Justiția de la Antipozi i-a făcut dreptate marelui tenismen reținut într-un hotel pentru emigranți. Novak Djokovici i-a învins în instanță pe neocomunisti.

Tenismenul numărul 1 mondial, Serbinatorul, cum i s-a mai spus după ce a dus salatiera pentru prima dată în istorie Serbiei, poate participa la Australian Open de la Melbourne. Judecătorul Anthony Kelly a casat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic. A dispus ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly hotărând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

„Decizia de a continua interviul și de a anula viza a fost nerezonabilă," a decis judecătorul, după ce avocații lui Djokovic și avocații ministrului Afacerilor Interne Karen Andrews au ajuns la un acord, informează site-ul Australian Associated Press. Audierile în cazul vizei anulate a numărului 1 mondial au început, luni dimineaţa, la Melbourne.

Mai întâi, liderul ATP a primit permisiunea de a părăsi hotelul de carantină pentru a urmări procedurile de la tribunal, în alt loc din Melbourne. El a părăsit hotelul de izolare în care a fost plasat, la sosirea în Australia. Mama sa a acuzat că acest hotel pentru imigranți e plin de purici. Lui Djokovici, în vârstă de 34 de ani, i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci se află la un hotel de carantină. Tenisemnul a făcut apel.

El a venit în Australia pentru a participa la Australian Open, primul grand slam al anului, care începe la 17 ianuarie. La frontieră i s-a comunicat că dosarul său medical nu este bun și trebuie să fie deportat. A stat opt ore închis într-o cameră de la Aeroport, fără drept la apărare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu