Organizatorii turneului de la Palermo cer o derogare pentru ca Simona Halep să nu intre în carantină în Italia

Postat la: 25.07.2020 - 14:16

Organizatorii turneului WTA de la Palermo, care va începe pe 3 august şi va consemna reluarea circuitului profesionist feminin de tenis, au anunţat, vineri, că au cerut o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România şi care ar putea-o împiedica pe Simona Halep, numărul doi mondial, să participe la competiţie.

"Am scris o scrisoare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu", a explicat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma. Ministrul Sănătăţii anunţase anterior că a semnat vineri o ordonanţă care impune carantinaa la intrarea în Italia pentru toate persoanele care vin din România şi Bulgaria. "Aceasta decizie ar penaliza jucătoare ca Simona Halep, numărul doi mondial şi deţinătoarea titlului la Wimbledon, care nu ar mai putea participa la turneul de la Palermo", a adăugat Palma, potrivit Agerpres.

Directorul turneului, care se va desfăşura între 1 şi 9 august la Palermo, s-a declarat convins că "protocoalele sanitare adoptate de WTA sunt destul de stricte pentru a garanta siguranţa şi sănătatea sportivilor, dar şi a tuturor persoanelor implicate în eveniment". Circuitele profesioniste de tenis au fost întrerupte în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu